Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μύρτιλλο (ή μπλούμπερρυ): καλλιέργεια, εμπορία και προοπτικές στην Ελλάδα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μάντζαρη, Αναστασία el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:12:13Z
dc.date.available 2015-11-26T03:04:24Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17619
dc.title Μύρτιλλο (ή μπλούμπερρυ): καλλιέργεια, εμπορία και προοπτικές στην Ελλάδα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Μύρτιλλο el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Πολλαπλασιασμός el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-06-01 el
heal.abstract Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η προβολή και η ανάδειξη μιας πολλά υποσχόμενης καλλιέργειας. Το μύρτιλλο αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλα τα σημεία της χώρας μας λόγω του ότι περιλαμβάνει ποικιλίες που έχουν μεγάλη προσαρμοστικότητα στο κλίμα και κυρίως υπάρχουν ποικιλίες που έχουν ανάγκη από περισσότερο ή λιγότερο χειμερινό ψύχος για να αναπτυχθούν και να δώσουν ικανοποιητική παραγωγή. Το μύρτιλλο διακρίνεται για τους υπέροχους καρπούς του τόσον από γευστικής απόψεως όσον και λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, όπως είναι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι βιταμίνες, τα ανόργανα άλατα κλπ. Οι καρποί του μύρτιλλου καταναλώνονται ως νωποί αλλά και ως καταψυγμένοι ή και μεταποιημένοι. Πολύ σημαντικοί παράγοντες της ανάπτυξης της κατανάλωσης των προϊόντων του μύρτιλλου αποτελούν επίσης α πολύτιμες θεραπευτικές του ιδότητες, α οποίες τα τελευταία χρόνια έγιναν ευρέως γνωστές μέσα από διάφορες επιστημονικές μελέτες. Τα προϊόντα του μύρτιλλου (καρποί, φύλλα) αποτελούν την πρώτη ύλη σε πολλές βιομηχανίες τροφίμων (χυμοί, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, εσάνς, κλπ) φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες καλλυντικών, βιομηχανίες λειτουργικών τροφίμων κλπ. Σήμερα το 85% της παγκόσμας παραγωγής του μύρτιλλου (μπλούμπερρυ) παρά- γετα στη Β. Αμερκή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ενώ η Ευρώπη είναι ελλειμματική στο μύρτιλλο, αν και η κατανάλωσή του διαρκώς αυξάνεται. Η χώρα μας με το εξαιρετικό εδαφοκλιμάτικό της περβάλλον και την μεγάλη της ηλιοφάνεια μπορεί να αναπτύξα την νέα αυτή καλλιέργαα και να αποτελέσα μία από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής του μπλούμπερρυ στην Ευρώπη. el
heal.advisorName Μπαρμπούτσης, Ανδρέας el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 139 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές