Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προβλήματα φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια σπαραγγιού και η αντιμετώπισή τους στην περιοχή Τυχερού Έβρου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δουλούδης, Φώτιος el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:12:49Z
dc.date.available 2015-11-26T03:04:27Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17676
dc.title Προβλήματα φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια σπαραγγιού και η αντιμετώπισή τους στην περιοχή Τυχερού Έβρου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Σπαράγγια el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Έβρος el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Τα προβλήματα φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια σπαραγγιού και η αντιμετώπισή τους από τους καλλιεργητές αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο μελέτης της παρούσας εργασίας. Ιδιαίτερη αναφορά των παραπάνω ζητημάτων γίνεται μέσω έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε καλλιεργητές της περιοχής του Τυχερού Έβρου. Επιμέρους θέματα που καλύφθηκαν στην παρούσα εργασία περιλαμβάνουν την παρουσίαση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών και ζιζανίων που πλήττουν το σπαράγγι, μια πολυετή καλλιέργεια με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η εργασία χωρίστηκε σε δύο βασικά μέρη: το γενικό και το ειδικό. Στο γενικό μέρος, εντάσσονται τρία (3) κεφάλαια όπου παρουσιάζεται το σπαράγγι, τα χαρακτηριστικά του και οι καλλιεργητικές του φροντίδες. Ειδικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται το σπαράγγι, ιστορικά στοιχεία της πορείας που ακολούθησε, οι δυνατότητες της αγοράς σπαραγγιού, στοιχεία των σημαντικότερων ευρωπαϊκών και μη χωρών παραγωγής σπαραγγιών αλλά και εξέλιξης της καλλιέργειας σπαραγγιών στην Ελλάδα το διάστημα 1982 – 2010. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναλύονται τα χαρακτηριστικά, η φυσιολογία και οι ποικιλίες σπαραγγιού οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο παλιές όσο και νέες μέσω υβριδίων. Στο τρίτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται οι καλλιεργητικές φροντίδες του σπαραγγιού στις οποίες περιλαμβάνονται η επιλογή της τοποθεσίας και προετοιμασίας του εδάφους, η άρδευση, η λίπανση, οι εργασίες συντήρησης και το σαμάρωμα καθώς και η ανάπτυξη και συγκομιδή του. Το ειδικό μέρος της εργασίας περιλαμβάνει τέσσερα (4) κεφάλαια σε συνέχεια του γενικού. Συγκεκριμένα, στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται ασθένειες και προσβολές σπαραγγιού όπως οι φουζαριώσεις (Fusarium), η αφίδα (Brachycorinella asparagi), η ζευζέρα κλπ. Στο πέμπτο κεφάλαιο, αναλύεται η φυτοπροστασία και καταπολέμηση των ασθενειών, ζιζανίων σπαραγγιού από τον 1ο χρόνο έως τον 4ο χρόνο και έπειτα. Στο έκτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται στοιχεία της περιοχής που μελετήθηκε (Τυχερό Έβρου) με παράθεση στατιστικών στοιχείων αναφορικά με καλλιεργούμενες εκτάσεις, στρεμματικές αποδόσεις, μέσες τιμές πώλησης και εισπράξεις από την καλλιέργεια σπαραγγιού. Τέλος, το ειδικό μέρος αλλά και το σύνολο της εργασίας ολοκληρώνεται στο έβδομο κεφάλαιο όπου παρουσιάζονται και αναλύονται τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την πραγματοποίηση της έρευνας στην περιοχή Τυχερού Έβρου αναφορικά με την καλλιέργεια και τη φυτοπροστασία του σπαραγγιού με ταυτόχρονη παράθεση των συμπερασμάτων που εξήχθησαν. el
heal.advisorName Σταθάς, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 104 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές