Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Οι επιπτώσεις της αλατότητας θρεπτικού διαλύματος στην ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών και τρόποι περιορισμού του

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χρόνης, Χρήστος el
dc.date.accessioned 2015-11-25T06:13:38Z
dc.date.available 2015-11-26T03:04:40Z
dc.date.issued 2015-11-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17760
dc.title Οι επιπτώσεις της αλατότητας θρεπτικού διαλύματος στην ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών και τρόποι περιορισμού του el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Υδροπονία el
heal.keyword Καλλιέργεια χωρίς έδαφος el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-11-01 el
heal.abstract Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται προσπάθεια ανασκόπησης και συγκέντρωσης των επιπτώσεων της αλατότητας του θρεπτικού διαλύματος στην ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών, καθώς και των τρόπων περιορισμού του. Ο όρος αλατότητα αναφέρεται στην ύπαρξη υψηλής συγκέντρωσης διαλυτών αλάτων (ανόργανων ιόντων) στο περιβάλλον των ριζών των φυτών και μετριέται συνήθως έμμεσα, μέσω της μέτρησης της ηλεκτρικής αγωγιμότητας (ΕΌ) (όε πΓ1). Τα κατιόντα που βρίσκονται στο νερό και συνήθως σχετίζονται με την αύξηση της αλατότητας είναι το νάτριο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, ενώ από τα ανιόντα είναι το χλώριο, τα θειικά και τα ανθρακικά. Βέβαια, εκείνα τα ιόντα που ευθύνονται κυρίως για την αύξηση της αλατότητας με τη συσσώρευσή τους είναι του νατρίου και του χλωρίου (Βλάχου, 2011). Η αυξημένη αυτή συγκέντρωση των διαλυτών αλάτων οφείλεται στην κακή ποιότητα του νερού άρδευσης, μέσω του οποίου γίνεται, κατά βάση, η παροχή των θρεπτικών στοιχείων σε συνθήκες ανοιχτού αγρού. Όταν, όμως, μιλάμε για θρεπτικό διάλυμα, επικεντρωνόμαστε στο νερό που περιέχει διαλυμένα τα ανόργανα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών σε περιβάλλον θερμοκηπίου και συγκεκριμένα σε υδροπονικές καλλιέργειες. Άλλωστε τα περισσότερα βιβλιογραφικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί είναι σε πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον (θερμοκήπιο) και σε μικρότερη κλίμακα σε ανοιχτό αγρό (Βλάχου, 2011). Σχετικά με τις επιπτώσεις της αλατότητας του θρεπτικού διαλύματος στην ανάπτυξη και παραγωγή των φυτών συνοπτικά αναφέρονται (Κόντης, 2009). el
heal.advisorName Λυκοσκούφης, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 62 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές