dc.contributor.author |
Λάμπρου, Λήδα |
el |
dc.date.accessioned |
2016-12-12T12:02:44Z |
|
dc.date.available |
2016-12-12T12:02:44Z |
|
dc.date.issued |
2016-12-12 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17777 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.title |
Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών σε κούμαρα((Arbutus unedo L.)της περιοχής Μεσσηνίας. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
|
heal.keyword |
Κούμαρα |
el |
heal.keyword |
Αντιοξειδωτικά |
el |
heal.keyword |
Αντιοξειδωτική δράση |
el |
heal.keyword |
Φαινολικές ενώσεις |
el |
heal.keyword |
Φλαβονοειδή |
el |
heal.keyword |
Ανθοκυανίνες |
el |
heal.keyword |
Προανθοκυανίνες |
el |
heal.keyword |
Arbutus unedo |
en |
heal.keyword |
Strawberry tree |
en |
heal.keyword |
Antioxidants |
en |
heal.keyword |
Antioxidant activity |
en |
heal.keyword |
Phenolic compounds |
en |
heal.keyword |
Flavonoids |
en |
heal.keyword |
Anthocyanins |
en |
heal.keyword |
Proanthokyanines |
en |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.publicationDate |
2016-01-01 |
|
heal.abstract |
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ποσοτικοποιήθηκαν συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά συστατικά που υπάρχουν στα κούμαρα και στα οποία οφείλεται η αντιοξειδωτική τους δράση. Αυτά είναι οι ολικές φαινόλες, τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες, οι προανθοκυανίνες καθώς και η ολική αντιοξειδωτική δράση των φρούτων, εφαρμόζοντας δυο μεθόδους.
Οι αναλύσεις έγιναν με τέσσερα διαφορετικά εκχυλίσματα με διαφορετικούς διαλύτες, έτσι ώστε να προσδιοριστεί η καταλληλότερη μέθοδος για κάθε ομάδα φαινολικών ενώσεων που εξετάσθηκαν.
Μετά από το πειραματικό μέρος και την παραλαβή των αποτελεσμάτων, βγήκε το συμπέρασμα ότι τα κούμαρα είναι μια πολύ καλή αντιοξειδωτική πηγή, καθώς περιείχαν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή (659,38mg rutin/100g ξερό κούμαρο). Εντός της ομάδας των φλαβονοειδών ανήκουν οι ανθοκυανίνες και οι προανθοκυανίνες που βρίσκονται κι αυτές σε υψηλά ποσοστά. Τέλος προσδιορίστηκε ως πιο λειτουργικός διαλύτης στην πλειοψηφία των αναλύσεων ο οξικός αιθυλεστέρας. Με βάση όλα τα παραπάνω μελλοντικά ίσως υπάρξουν προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης των φρούτων σε διάφορους τομείς. |
el |
heal.abstract |
The aim of the present study was to identify and quantify the antioxidant components present in strawberry tree fruits. These components are the total phenols, flavonoids, anthocyanins, the proanthokyanines and total antioxidant activity of fruits, using two methods. Analyzes were performed with four different extracts by different solvents, in order to determine the most suitable method for each group of phenolic compounds. After the experimental part and obtaining the results, it was concluded that the fruits of strawberry tree is a very good antioxidant source as containing high flavonoid content (659,38mg rutin / 100g dry fruit). Within the group of flavonoids include anthocyanins and proanthokyanines located and these high rates. Finally it proved that ethyl acetate was more effective on the most analyzes. In conclusion there may be prospects and possibilities utilization of fruits of strawberry tree in the future in various fields. |
en |
heal.advisorName |
Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ |
el |
heal.committeeMemberName |
χ.ο. |
el |
heal.academicPublisher |
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.academicPublisherID |
teipel |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|