Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών σε κούμαρα((Arbutus unedo L.)της περιοχής Μεσσηνίας.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάμπρου, Λήδα el
dc.date.accessioned 2016-12-12T12:02:44Z
dc.date.available 2016-12-12T12:02:44Z
dc.date.issued 2016-12-12
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17777
dc.rights Default License
dc.title Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών σε κούμαρα((Arbutus unedo L.)της περιοχής Μεσσηνίας. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Κούμαρα el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Αντιοξειδωτική δράση el
heal.keyword Φαινολικές ενώσεις el
heal.keyword Φλαβονοειδή el
heal.keyword Ανθοκυανίνες el
heal.keyword Προανθοκυανίνες el
heal.keyword Arbutus unedo en
heal.keyword Strawberry tree en
heal.keyword Antioxidants en
heal.keyword Antioxidant activity en
heal.keyword Phenolic compounds en
heal.keyword Flavonoids en
heal.keyword Anthocyanins en
heal.keyword Proanthokyanines en
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.publicationDate 2016-01-01
heal.abstract Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ποσοτικοποιήθηκαν συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά συστατικά που υπάρχουν στα κούμαρα και στα οποία οφείλεται η αντιοξειδωτική τους δράση. Αυτά είναι οι ολικές φαινόλες, τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες, οι προανθοκυανίνες καθώς και η ολική αντιοξειδωτική δράση των φρούτων, εφαρμόζοντας δυο μεθόδους. Οι αναλύσεις έγιναν με τέσσερα διαφορετικά εκχυλίσματα με διαφορετικούς διαλύτες, έτσι ώστε να προσδιοριστεί η καταλληλότερη μέθοδος για κάθε ομάδα φαινολικών ενώσεων που εξετάσθηκαν. Μετά από το πειραματικό μέρος και την παραλαβή των αποτελεσμάτων, βγήκε το συμπέρασμα ότι τα κούμαρα είναι μια πολύ καλή αντιοξειδωτική πηγή, καθώς περιείχαν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή (659,38mg rutin/100g ξερό κούμαρο). Εντός της ομάδας των φλαβονοειδών ανήκουν οι ανθοκυανίνες και οι προανθοκυανίνες που βρίσκονται κι αυτές σε υψηλά ποσοστά. Τέλος προσδιορίστηκε ως πιο λειτουργικός διαλύτης στην πλειοψηφία των αναλύσεων ο οξικός αιθυλεστέρας. Με βάση όλα τα παραπάνω μελλοντικά ίσως υπάρξουν προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης των φρούτων σε διάφορους τομείς. el
heal.abstract The aim of the present study was to identify and quantify the antioxidant components present in strawberry tree fruits. These components are the total phenols, flavonoids, anthocyanins, the proanthokyanines and total antioxidant activity of fruits, using two methods. Analyzes were performed with four different extracts by different solvents, in order to determine the most suitable method for each group of phenolic compounds. After the experimental part and obtaining the results, it was concluded that the fruits of strawberry tree is a very good antioxidant source as containing high flavonoid content (659,38mg rutin / 100g dry fruit). Within the group of flavonoids include anthocyanins and proanthokyanines located and these high rates. Finally it proved that ethyl acetate was more effective on the most analyzes. In conclusion there may be prospects and possibilities utilization of fruits of strawberry tree in the future in various fields. en
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName χ.ο. el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές