Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός της ποιότητας νωπών αλιευμάτων μέσω εργαστηριακών μεθόδων.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπρατσιάκος, Βασίλειος - Δημήτριος el
dc.date.accessioned 2016-12-12T12:19:51Z
dc.date.available 2016-12-12T12:19:51Z
dc.date.issued 2016-12-12
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17779
dc.rights Default License
dc.title Προσδιορισμός της ποιότητας νωπών αλιευμάτων μέσω εργαστηριακών μεθόδων. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ποιότητα el
heal.keyword Αλιεύματα el
heal.keyword Εργαστηριακές μέθοδοι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.publicationDate 2016-01-01
heal.abstract Στην παρούσα βιβλιογραφική εργασία αναφέρονται η ανάλυση της έννοιας των αλιευμάτων και οι κύριες κατηγορίες αυτών που ενδιαφέρουν σημαντικά τον άνθρωπο στη διατροφή του. Περιγράφονται αναλυτικά τα μορφολογικά και ανατομικά χαρακτηριστικά των ιχθύων, μαλακίων και των καρκινοειδών. Αναφέρεται ο ορισμός της ποιότητας και του ποιοτικού ελέγχου του τροφίμουκαθώς και οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα αυτού. Στη συνέχεια εξηγούνται αναλυτικά τα χημικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των αλιευμάτων και των κύριων κατηγοριών αυτών, οι παράγοντες που προκαλούν την αλλοίωση τους, τα χαρακτηριστικά αλλοιωμένων και υποβαθμισμένων αλιευμάτων και τα τεχνάσματα συγκάλυψης των αλλοιώσεων. Επίσης τονίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή των αλιευμάτων και τα κριτήρια φρεσκότητας- νωπότητάς των ιχθύων, μαλακίων και των καρκινοειδών. el
heal.abstract The present paper analyzes catches and their main categories that are essential to a person’s diet. The morphological and anatomical characteristics of fish, mollusks and crustaceansare described in detail. Additionally, the definition of their quality, the factors that define it and their food quality control are presented. In this paper, I present thoroughly the chemical and quality characteristics of catches, their main categories, the factors responsible for their degradation, the characteristics of degraded catches and how this degradation is covered. Moreover, I underline the importance of catches safety and hygiene, as well as the freshness criteria of fish, mollusks and crustaceans. The main objective of this paper is defining the quality of fresh catches through a variety of laboratory methods, such as conscious control, mechanical, physical, chemical, biochemical and microbiological methods. These methods allow us to analyze the organoleptic characteristics of catches in order to ensure that they are consumer appropriate and edible. en
heal.advisorName Βαμβακάς, Αλέξανδρος el
heal.committeeMemberName χ.ο. el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές