dc.contributor.author |
Μπρατσιάκος, Βασίλειος - Δημήτριος |
el |
dc.date.accessioned |
2016-12-12T12:19:51Z |
|
dc.date.available |
2016-12-12T12:19:51Z |
|
dc.date.issued |
2016-12-12 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17779 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.title |
Προσδιορισμός της ποιότητας νωπών αλιευμάτων μέσω εργαστηριακών μεθόδων. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
|
heal.keyword |
Ποιότητα |
el |
heal.keyword |
Αλιεύματα |
el |
heal.keyword |
Εργαστηριακές μέθοδοι |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.publicationDate |
2016-01-01 |
|
heal.abstract |
Στην παρούσα βιβλιογραφική εργασία αναφέρονται η ανάλυση της έννοιας των αλιευμάτων και οι κύριες κατηγορίες αυτών που ενδιαφέρουν σημαντικά τον άνθρωπο στη διατροφή του. Περιγράφονται αναλυτικά τα μορφολογικά και ανατομικά χαρακτηριστικά των ιχθύων, μαλακίων και των καρκινοειδών. Αναφέρεται ο ορισμός της ποιότητας και του ποιοτικού ελέγχου του τροφίμουκαθώς και οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα αυτού. Στη συνέχεια εξηγούνται αναλυτικά τα χημικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των αλιευμάτων και των κύριων κατηγοριών αυτών, οι παράγοντες που προκαλούν την αλλοίωση τους, τα χαρακτηριστικά αλλοιωμένων και υποβαθμισμένων αλιευμάτων και τα τεχνάσματα συγκάλυψης των αλλοιώσεων. Επίσης τονίζεται η ασφάλεια και η υγιεινή των αλιευμάτων και τα κριτήρια φρεσκότητας- νωπότητάς των ιχθύων, μαλακίων και των καρκινοειδών. |
el |
heal.abstract |
The present paper analyzes catches and their main categories that are essential to a person’s diet. The morphological and anatomical characteristics of fish, mollusks and crustaceansare described in detail. Additionally, the definition of their quality, the factors that define it and their food quality control are presented. In this paper, I present thoroughly the chemical and quality characteristics of catches, their main categories, the factors responsible for their degradation, the characteristics of degraded catches and how this degradation is covered. Moreover, I underline the importance of catches safety and hygiene, as well as the freshness criteria of fish, mollusks and crustaceans. The main objective of this paper is defining the quality of fresh catches through a variety of laboratory methods, such as conscious control, mechanical, physical, chemical, biochemical and microbiological methods. These methods allow us to analyze the organoleptic characteristics of catches in order to ensure that they are consumer appropriate and edible. |
en |
heal.advisorName |
Βαμβακάς, Αλέξανδρος |
el |
heal.committeeMemberName |
χ.ο. |
el |
heal.academicPublisher |
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.academicPublisherID |
teipel |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|