Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τζώρα, Αθηνά el
dc.date.accessioned 2017-02-12T10:55:10Z
dc.date.available 2017-02-12T10:55:10Z
dc.date.issued 2017-02-12
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17801
dc.rights Default License
dc.title Παραγωγή αιθέριων ελαίων και ποτών. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αιθέρια έλαια el
heal.keyword Αρωματικά έλαια el
heal.keyword Αρωματικά φυτά el
heal.keyword Οινοποιία el
heal.keyword Οινοπνευματώδη ποτά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.publicationDate 2015-09-01
heal.abstract Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ξεκίνησαν να αποτελούν αντικείμενο μελέτης, έρευνας και επεξεργασίας τα τελευταία χρόνια. Η Κρήτη διαθέτει τις κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες για να φιλοξενήσει αυτού του είδους τις καλλιέργειες. Η ανάλυση των καλλιεργητικών τεχνικών που αφορούν την επεξεργασία των αρωματικών φυτών αποδίδουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και πείθουν το μέσο αγρότη για την ευκολία αυτής της καλλιέργειας. Το τελικό προϊόν που αποδίδουν είναι τα αιθέρια έλαια και τα αποτελέσματα του marketing αποδίδουν ικανοποιητικά στοιχεία για το μέλλον της καλλιέργειας. Ωστόσο και η οινοποιία στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους παραγωγής, της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα το κρασί έχει καταφέρει να κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην ελληνική κοινωνία. Είναι συνυφασμένο με την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας και στενά συνδεδεμένο με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Η λέξη οίνος εννοιολογικά είναι το οινοπνευματώδες ποτό που παράγεται από τη ζύμωση του μούστου των σταφυλιών. Η Ελλάδα είναι κατεξοχήν παραδοσιακή οινοπαραγωγική χώρα. Ο μεγάλος αριθμός των ποικιλιών οιναμπέλου και η ιδιομορφία των οικοσυστημάτων της, συντελούν στην παραγωγή μιας ευρείας γκάμας κρασιών με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η οινοποιεία με τον καιρό εξελίσσεται. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται άνοδος του επιπέδου της ελληνικής οινοπαραγωγής. Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι το τεχνολογικό επίπεδο των παραγωγικών μονάδων έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει πλήρως αυτοματοποιημένες μεθόδους παραγωγής, ενώ όλες οι επιχειρήσεις φαίνεται να διαθέτουν δικά τους χημικά εργαστήρια. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, η οποία προκάλεσε κινητικότητα στην ελληνική αγορά κρασιού. el
heal.abstract The aromatic and pharmaceutical plants began to be the subject of extensive study, research and treatment hardly the last years. Crete allocates the suitable climatic territorial conditions, so that it entertains cultures of this form. The analysis of farming techniques that concerns the treatment of aromatic plants they attribute satisfactory results and they convince the medium farmer for the facility that is able they meet cultivating plants of this category. The final product that they attribute they are the ethereal oils and the results of marketing they attribute satisfactory elements for the future of new culture. The case the oregano and its oil via contract farming production belong in the case of creation of young person and many promising , model of culture in the rural sector. However ant the winerie corporation in Greece is one of the major industries of Greek Food and Drink Industry. From ancient times until today, wine has managed to win a special place in Greek society. It is interwoven with the evolution of Greek history and closely related to the manners and customs of the island. The word wine is conceptually the spirit drink produced by the fermentation of the must of grapes. Greece is predominantly traditional wine country. The large number of varieties of vine and the singularity of its ecosystems, contribute to the production of a wide range of wines with great character. As the time passing by the winerie developes. In recent decades there has been rise in the level of Greek wine. It was found that the technological level of production units has improved significantly and large enterprises have been fully automated production methods, while all companies seem to have their own labs. As a direct result of the high quality of the products, which caused mobility Greek wine market. en
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/n el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 129
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές