Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός ποιοτικών χαρακτηριστικών και ρεολογικών παραμέτρων ζυμαριών για τη παρασκευή μακαρονιών.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δημοπούλου, Μαργαρίτα el
dc.date.accessioned 2017-02-13T17:55:47Z
dc.date.available 2017-02-13T17:55:47Z
dc.date.issued 2017-02-13
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17803
dc.rights Default License
dc.title Προσδιορισμός ποιοτικών χαρακτηριστικών και ρεολογικών παραμέτρων ζυμαριών για τη παρασκευή μακαρονιών. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Σιτηρά el
heal.keyword Προϊόντα δημητριακών el
heal.keyword Ζυμαρικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.publicationDate 2015-06-01
heal.abstract Το σιτάρι θεωρείται από τα πρώτα φυτά που καλλιέργησε ο άνθρωπος και κατέχει σημαντικό ρόλο στη παγκόσμια γεωργία. Τα κυριότερα σιτηρά που χρησιμοποιούνται είναι: σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι, σίκαλη, βρώμη, κριθάρι, κεχρί και σοργό. Επίσης, τα είδη σιταριού με τη μεγαλύτερη εμπορική σημασία είναι τα εξής: Triticum vulgare (μαλακό σιτάρι), Triticum durum (σκληρό σιτάρι) και Triticum compactum. Η δομή του κόκκου του σιταριού αποτελείται από το περικάλυμμα, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Ο κόκκος έχει πολλούς εχθρούς που είναι μικροοργανισμοί, έντομα ή τρωκτικά. Γενικά, μία από τις επεξεργασίες που υφίσταται το σιτηρό είναι η άλεση και πιο συγκεκριμένα η ξηρή άλεση, ο καθαρισμός και το κοντισιονάρισμα (θερμό και ψυχρό). Οι κυριότερες αναλύσεις που γίνονται στο αλεύρι (αποτελεί προιόν του σιταριού) είναι ο προσδιορισμός γλουτένης, τέφρας, οξύτητας, υγρασίας, zeleny και η χρήση αλβεογράφου. Τέλος, τα ζυμαρικά είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που λαμβάνεται μετά από διάφορα στάδια επεξεργασίας και είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή τους, είναι το σιμιγδάλι, το νερό, τα αυγά και το σκληρό αλεύρι. Μαγειρεύονται εύκολα και υπάρχουν σε διάφορα σχήματα. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/n el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 64
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές