Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιότητα και ασφάλεια στην παραγωγή του τυριού σφέλα. Σύστημα HACCP.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χολή, Γεωργία - Μαρία el
dc.date.accessioned 2017-02-13T18:07:23Z
dc.date.available 2017-02-13T18:07:23Z
dc.date.issued 2017-02-13
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17804
dc.rights Default License
dc.title Ποιότητα και ασφάλεια στην παραγωγή του τυριού σφέλα. Σύστημα HACCP. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Τυρί el
heal.keyword Επεξεργασμένα ζωικά προϊόντα el
heal.keyword HACCP el
heal.keyword Σφέλα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2015-06-01
heal.abstract Σκοπός της κάτωθι πτυχιακής εργασίας είναι η ανάλυση των παραγόντων κινδύνου για το τυρί Σφέλα όπου παρασκευάζεται παραδοσιακά στις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου. Αρχικά στις πρώτες ενότητες της εργασίας θα αναλυθούν το σύστημα διασφάλισης και ποιότητας των τροφίμων που εφαρμόζεται στις περισσότερες βιομηχανίες όπου σχετίζονται με τα τρόφιμα και οι απαιτήσεις για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τυροκομείο. Οι επόμενες σελίδες αναφέρουν ποιο είναι ακριβώς το παραδοσιακό αυτό προϊόν, από τι αποτελείται και τα βασικές φυσικοχημικές ιδιότητες του. Εφόσον ολοκληρωθεί η παρουσίαση του καταγράφεται το διάγραμμα ροής και από εκεί αναλύονται τα στάδια παραγωγής και οι πιθανοί κίνδυνοι, Βάση του δέντρου αποφάσεων εξετάζεται κάθε ένας κίνδυνος ξεχωριστά και κρίνεται αν είναι Κρίσιμο σημείο ελέγχου, Στη συνέχεια καταγράφεται το σχέδιο HACCP για τη πορεία παραγωγής της Σφέλας και αναλύονται οι πιθανοί κίνδυνοι, τα προληπτικά μέτρα ,ο υπεύθυνος που αναλαμβάνει τον έλεγχο των προληπτικών μέτρων , οι διορθωτικές ενέργειες. Τέλος στα Παραρτήματα της εργασίας αναγράφονται όλες οι νομοθεσίες όπου εφαρμόζονται στο τομέα της τυροκόμησης καθώς και κάποια έντυπα συμπλήρωσης του σχεδίου HACCP. el
heal.abstract The purpose of this undergraduate assignment is to analyze the risk factors of Sfela cheese which is traditionally produced in the area of south peloponnisos in Greece. in the first chapters of this assignment there will be an analysis of the food security and quality system that is applied in the majority of the food related industry and the requirements for the hygiene and security in the cheese factory. the following pages state what exactly is this traditional product, what is it made of and its primary physical and chemical properties. after the presentation of sfela is completed, there is a chart flow where the stages of production and the potential dangers are analyzed. based on the chart each potential danger is examined separately and it is decided if it consists a critical point of control. Afterwards the plan of HACCP is outlined for the course of production of sfela, analyzing the potential dangers and the precautionary measures. the manager responsible for the precautionary measures and the correction activities. finally in the appendix of the assignment there is a reference to the legislation that applies on the sector of cheese making as well as some forms of completing a HACCP plan. en
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/n el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 106
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές