Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η επίδραση της διαχείρισης ποιότητας στο κλάδο της ελληνικής ζυθοποιίας.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λυγνού, Ευαγγελία - Αικατερίνη el
dc.date.accessioned 2017-02-13T18:42:09Z
dc.date.available 2017-02-13T18:42:09Z
dc.date.issued 2017-02-13
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17808
dc.rights Default License
dc.title Η επίδραση της διαχείρισης ποιότητας στο κλάδο της ελληνικής ζυθοποιίας. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ζυθοποίηση el
heal.keyword HACCP el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2016-11-01
heal.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία μελέτη σχετικά με την επίδραση της Διαχείρισης Ποιότητας στον κλάδο της ελληνικής ζυθοποιίας. Ως μελέτη περίπτωσης επιλέχθηκε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία κατέχει ηγετική θέση με το μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αγοράς. Στο ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από την οικονομική κρίση, οι επιχειρηματικοί οργανισμοί καλούνται να βρουν μεθόδους, οι οποίες θα ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους προφίλ και θα συμβάλουν στην αποδοτικότερη λειτουργία τους. Η φιλοσοφία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (Total Quality Management) παρέχει όλα τα εχέγγυα στους οργανισμούς, ώστε να λειτουργήσουν υπό καθεστώς συνεχούς βελτίωσης, να αξιοποιήσουν τις εσωτερικές δυνάμεις τους και να αυξήσουν την απόδοσή τους σε όλους τους τομείς. Τα βασικά συστήματα της ΔΟΠ είναι τα πρότυπα ISO (ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ISO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων, ISO 14001:2004 για την περιβαλλοντική διαχείριση, ISO 26000 για την κοινωνική εταιρική ευθύνη), το OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού και το HACCP. Ειδικότερα το HACCP αποτελεί ένα προληπτικό μέσο που εφαρμόζεται όχι μόνο στα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και στην παραλαβή των πρώτων υλών, στην συσκευασία, στην αποθήκευση και στη διανομή των τελικών προϊόντων με σκοπό την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και την προστασία της υγείας του καταναλωτή, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη μελέτης της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας των προϊόντων ζύθου. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/n el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 97
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές