dc.contributor.author |
Ρούσσου, Ιακωβίνα |
el |
dc.date.accessioned |
2017-02-13T18:58:41Z |
|
dc.date.available |
2017-02-13T18:58:41Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-13 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17810 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.title |
Η επίγευση της στέβιας και τρόποι μείωση της. Πρόταση καταλυτικής μεθόδου με ζεόλιθο. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
|
heal.keyword |
Γλυκαντικές ουσίες |
el |
heal.keyword |
Στέβια |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής |
el |
heal.publicationDate |
2016-11-01 |
|
heal.abstract |
Η παρούσα πτυχιακή είχε ως στόχο να μελετήσει το φυτό Stevia rebaudiana bertoni και να παραχθεί ένα εκχύλισμα απαλλαγμένο απο το βασικό μειονέκτημα της στέβιας που είναι η πικρή της επίγευση . Στο θεωρητικό μέρος αναλύεται η στέβια ως φυτό, η πορεία που είχε από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε μέχρι τη στιγμή που έγινε επιτρεπτή η χρήση της ως γλυκαντικό στη βιομηχανία τροφίμων και η χημική σύσταση της. Επίσης αναλύεται η διατροφική της ασφάλεια ,οι βιολογικές τις δράσεις αλλά και οι μορφές που βρίσκετε σήμερα στο εμπόριο. Στο πειραματικό μέρος περιγράφεται αναλυτικά η πειραματική πορεία αλλά και οι δοκιμές που έγιναν μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. |
el |
heal.advisorName |
Ζακυνθινός, Γεώργιος |
el |
heal.committeeMemberName |
n/n |
el |
heal.academicPublisher |
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.academicPublisherID |
teipel |
|
heal.numberOfPages |
86 |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|