dc.contributor.author |
Μήτου, Καρολίνα - Αθανασία |
el |
dc.date.accessioned |
2017-02-13T19:11:36Z |
|
dc.date.available |
2017-02-13T19:11:36Z |
|
dc.date.issued |
2017-02-13 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17811 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.title |
Μελέτη της εφαρμογής του συστήματος διαχείρισης της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων και αξιολόγηση των δοκιμών επικύρωσης των μεθόδων καθαρισμού σε επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
|
heal.keyword |
Ποιότητα τροφίμων |
el |
heal.keyword |
Διασφάλιση ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Κίνδυνοι τροφίμων |
el |
heal.keyword |
Συστήματα ποιότητας |
el |
heal.keyword |
Καταναλωτές |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής |
el |
heal.publicationDate |
2016-11-01 |
|
heal.abstract |
Η ανάλυση των κινδύνων (hazards) και η παρέμβαση στα κρίσιμα σημεία ελέγχου της παραγωγική διαδικασίας είναι μια μεθοδολογία για την πρόληψη, εξάλειψη ή μείωση του κινδύνου σε αποδεκτά για τη δημόσια υγεία επίπεδα, γνωστή και ως HACCP. Στις μέρες μας, η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζεται υποχρεωτικά στις βιομηχανίες που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, από την παραγωγή, τη μεταφορά και την αποθήκευση έως τη λιανική πώληση των τροφίμων, για τη διαχείριση της ασφάλειας των προϊόντων τους. Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα που επικεντρώνεται στα σημεία που σχετίζονται με κινδύνους στα τρόφιμα σε ολόκληρη την παραγωγική τους διαδικασία, μέχρι την τελική τους χρήση από τους καταναλωτές, και το οποίο σχετίζεται με τη μοναδικότητα του κάθε τροφίμου, της μεθόδου παραγωγής του και της βιομηχανικής μονάδας στην οποία αυτό παράγεται.
Η παρούσα μελέτη έχει σαν στόχο της να παρουσιάσει εκτενώς το σύστημα HACCP και τις εφαρμογές των μεθόδων αυτού καθώς και να αξιολογήσει το επίπεδο στον τομέα των μεθόδων καθαρισμού σε επιχειρήσεις τροφίμων μέσα από στοιχεία που συλλέχθηκαν από σχετική έρευνα. |
el |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ |
el |
heal.committeeMemberName |
Κουτρουμπής, Φώτιος |
el |
heal.academicPublisher |
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) |
el |
heal.academicPublisherID |
teipel |
|
heal.numberOfPages |
114 |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|