Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ο ρόλος των Superfood στη διατροφή του ανθρώπου.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπαλούρδη - Κοντογιάννη, Άννα el
dc.date.accessioned 2017-02-13T19:33:50Z
dc.date.available 2017-02-13T19:33:50Z
dc.date.issued 2017-02-13
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17814
dc.rights Default License
dc.title Ο ρόλος των Superfood στη διατροφή του ανθρώπου. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Υπερτροφές el
heal.keyword Superfoods el
heal.keyword Θρεπτικές ουσίες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2016-11-01
heal.abstract Τα superfoods ή αλλιώς υπερτροφές αναφέρονται σε τρόφιμα - κυρίως φρούτα και λαχανικά - των οποίων η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά παρέχει μεγαλύτερο όφελος για την υγεία σε σχέση με άλλες τροφές. Ένα τρόφιμο χαρακτηρίζεται άτυπα ως υπερτροφή όταν σε μικρή ποσότητα καταφέρνει να συγκεντρώσει πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας έτσι έναν αξιόλογο σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας. Τα superfoods αποτελούν τροφές χαρακτηριζόμενες από υψηλή βιοδιαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα, απαραίτητα αμινοξέα, λιπαρά οξέα, λιπίδια, οργανικά οξέα, υδατάνθρακες, ένζυμα κλπ. Οι υπερτροφές επιτυγχάνουν όταν καταναλωθούν ακόμα και σε μικρές ποσότητες, να προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό πλήθος ευεργετικών ουσιών, χωρίς να τον επιβαρύνουν με επιπρόσθετες θερμίδες. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης η παράθεση στοιχείων που αναδεικνύουν μεταξύ άλλων την διατροφική αξία και την επίδραση στην προάσπιση της υγείας ορισμένων εκ των σημαντικότερων υπερτροφών που ανήκουν στην κατηγορία των μούρων, και συγκεκριμένα της αρώνιας, του ιπποφαούς, της φράουλας, του goji berry και του cranberry. Οι συγκεκριμένες υπερτροφές περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, απαραίτητων αμινοξέων, λιπαρών οξέων κλπ. Έχει τεκμηριωθεί μέσα από εγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες ότι οι παραπάνω υπετροφές βελτιώνουν την υγεία δρώντας κυρίως προληπτικά σε μια σειρά από ασθένειες όπως: καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, διαβήτη τύπου ΙΙ, παχυσαρκία, ορισμένους τύπους καρκίνου και μεταβολικών νοσημάτων. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/n el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕ.ΤΡΟ.) el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 111
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές