dc.contributor.author | Κούτρα, Ιωάννα | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-25T10:19:22Z | |
dc.date.available | 2019-07-25T10:19:22Z | |
dc.date.issued | 2019-07-25 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17879 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Αντιμικροβιακές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων φασκόμηλου (Salvia Officinalis) και σκόρδου (Allium Sativum) στη συντήρηση βόειου κρέατος | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Κρέας | el |
heal.keyword | Αιθέρια έλαια | el |
heal.keyword | Συντήρηση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017-05 | |
heal.abstract | Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των απαιτήσεων του προγράμματος σπουδών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Πρωταρχικός αντικειμενικός σκοπός της εργασίας αποτελεί, η παροχή γενικών και ειδικών θεωρητικών πληροφοριών για τη συντήρηση τροφίμων, με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στην επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων και ειδικότερα ενός σύγχρονου συστήματος συντήρησης με τη χρήση των αιθέριων ελαίων. Για το σκοπό αυτό μελετήθηκαν ήδη υπάρχουσες προτάσεις στο χώρο, από μερικές αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες τεχνικές στο αντικείμενο, για τη βελτίωση λειτουργίας ενός σύγχρονου και ασφαλούς συστήματος συντήρησης των τροφίμων, με τις πιο εξελιγμένες μεθόδους της επιστήμης, όπως είναι της συντήρησης των τροφίμων, με τη χρήση των αιθέριων ελαίων. Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι η παροχή ειδικών λεπτομερών πληροφοριών για τη συντήρηση του βόειου κρέατος με αιθέρια έλαια και ειδικότερα του ελαιόλαδου, του φασκόμηλου και του σκόρδου, με ένα σαφή και αποτελεσματικό τρόπο, με την παράθεση εμπεριστατωμένων στοιχείων, τα οποία απορρέουν από το πειραματικό μέρος της μελέτης της εργασίας και συνθέτουν ένα εγχειρίδιο, το οποίο μπορεί να κατευθύνει τους αναγνώστες με στόχο τη σωστή και ασφαλή χρήση του και των λειτουργιών του από το επιχειρηματικό και ιδιωτικό περιβάλλον, και επιπλέον να διαπιστωθεί ο βαθμός αφομοίωσης των αποκτηθέντων γνώσεων της Τεχνολογίας Τροφίμων, η δυνατότητα αξιολόγησης, αξιοποίησης και κατάλληλης εφαρμογής των διατιθέμενων πληροφοριακών πηγών και η ικανότητα εφαρμογής στην πράξη, με μια νέα μέθοδο για την ασφαλή συντήρηση του βόειου κρέατος και όχι μόνο. Ασφαλώς η επιχειρηματική ενασχόληση με τη συντήρηση των τροφίμων με αιθέρια έλαια απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, ευρύτατη και σωστή γνώση της επιστήμης της Τεχνολογίας Τροφίμων και συνεπώς η απλή καταγραφή για ενημέρωση επί των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων για τη συντήρηση ζωικών τροφίμων, δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε πλήρη επιτυχία του εγχειρήματος. Ειδικότερα στα επόμενα κεφάλαια της παρούσας πτυχιακής εργασίας καταγράφονται όλα τα βήματα που ακολουθηθήκαν με τις ανάλογες πληροφορίες, αρχικά στο θεωρητικό μέρος, για τα τρόφιμα και τη συντήρησή τους, την περιγραφή των ζωικών τροφίμων, τα αιθέρια έλαια και ειδικότερα για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του ελαιόλαδου και των αιθέριων ελαίων του φασκόμηλου και του σκόρδου στη συντήρηση βόειου κρέατος, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της Τεχνολογίας Τροφίμων και στη συνέχεια στο πειραματικό μέρος με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του πειράματος και στο τέλος κλείνω με έναν επίλογο, την επεξήγηση των συντμήσεων που αναφέρονται στο κείμενο της πτυχιακής εργασίας, καθώς και στη βιβλιογραφία, αναφορές και πηγές, που ανέτρεξα για τη συλλογή όλων των πληροφοριών και στοιχείων για τη συγγραφή της εργασίας. Επισημαίνεται ότι, «το περιεχόμενο της Πτυχιακής Εργασίας δεν απηχεί απαραίτητα τις απόψεις του Τμήματος ή της Επιτροπής που την ενέκρινε». | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 116 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: