dc.contributor.author | Κορρέ, Νίκη | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-25T10:26:26Z | |
dc.date.available | 2019-07-25T10:26:26Z | |
dc.date.issued | 2019-07-25 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17880 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Αντιμικροβιακές ιδιότητες αιθέριων ελαίων αλόης και βαλσαμόλαδου για τη συντήρηση κρέατος κοτόπουλου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Κοτόπουλο | el |
heal.keyword | Αιθέρια έλαια | el |
heal.keyword | Συντήρηση | el |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017-05 | |
heal.abstract | Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των απαιτήσεων του προγράμματος σπουδών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Πελοποννήσου και συγκεκριμένα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Πρωταρχικός αντικειμενικός στόχος της εργασίας αποτελεί, η παροχή γενικών και ειδικών θεωρητικών πληροφοριών για τη συντήρηση τροφίμων. Για το σκοπό αυτό μελετήθηκαν με μια σειρά πειραματικών διαδικασιών. Κύριος σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παροχή ειδικών λεπτομερών πληροφοριών για τη συντήρηση του κρέατος κοτόπουλου, με αιθέρια έλαια και ειδικότερα του ελαιόλαδου, του βαλσαμόλαδου και του λαδιού αλόης, με ένα σαφή και αποτελεσματικό τρόπο, με την παράθεση εμπεριστατωμένων στοιχείων, τα οποία απορρέουν από το πειραματικό μέρος της μελέτης της εργασίας και συνθέτουν ένα εγχειρίδιο, το οποίο βασίζεται σε μια εναλλακτική άποψη για την συντήρηση του κρέατος στη προσπάθεια να αντικαταστήσει πρόσθετα και χημικά συντηρητικά που πολλές φορές έχουν αποδειχθεί ως ακατάλληλα για την ανθρώπινη υγεία. Σαφέστατα, το παρών εγχειρίδιο θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας καινοτόμου ιδέας ώστε να διεκπεραιωθεί ένα επιχειρηματικό πλάνο το οποίο όμως είναι απαιτητικό ως προς την οικονομική του εέλιξη. Δηλαδή απαιτεί ένα μεγάλο κονδύλιο και σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, γεγονός που εμπόδισε την ορθή ολοκληρωσή του πειράματος σε εργαστηριακό χώρο, παραμένοντας σε δοκίμες και όχι τόσο σε εφικτά αποτελέσματα. Ειδικότερα στα επόμενα κεφάλαια της παρούσας πτυχιακής εργασίας καταγράφονται όλα τα βήματα που ακολουθηθήκαν με τις ανάλογες πληροφορίες, αρχικά στο θεωρητικό μέρος, για τα τρόφιμα και τη συντήρησή τους, την περιγραφή των ζωικών τροφίμων, τα αιθέρια έλαια και ειδικότερα για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του ελαιόλαδου και των αιθέριων ελαίων του βαλσαμόλαδου και του ελαίου της αλόης στη συντήρηση κρέατος κοτόπουλου, στο πειραματικό μέρος με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του πειράματος και στο τέλος κλείνω με έναν επίλογο, την επεξήγηση των συντμήσεων που αναφέρονται στο κείμενο της πτυχιακής εργασίας, καθώς και στη βιβλιογραφία, αναφορές και πηγές, που ανέτρεξα για τη συλλογή όλων των πληροφοριών και στοιχείων για τη συγγραφή της εργασίας. Επισημαίνεται ότι, «το περιεχόμενο της Πτυχιακής Εργασίας δεν απηχεί απαραίτητα τις απόψεις του Τμήματος ή της Επιτροπής που την ενέκρινε». | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a, n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 102 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: