Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προφίλ λιπαρών οξέων και ολικών φαινολών σε καρπό φιστικιού (αραχίδας) υπό συνθήκες διαφορετικής μεταχείρισης ξήρανσης

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Αλεβίζος, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2019-07-25T10:47:58Z
dc.date.available 2019-07-25T10:47:58Z
dc.date.issued 2019-07-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17886
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Προφίλ λιπαρών οξέων και ολικών φαινολών σε καρπό φιστικιού (αραχίδας) υπό συνθήκες διαφορετικής μεταχείρισης ξήρανσης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αραχίδα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Η αραχίδα (Arachis hypogaea L.) ή κοινός το αράπικο φιστίκι είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες ελαιούχων σπόρων στον κόσμο. Ο καρπός του φυτού είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και λιπαρές ουσίες, από τις οποίες παράγεται αραχιδέλαιο υψηλής θρεπτικής αξίας. Τα σπέρματα του φυτού καταναλώνονται και σαν ξηροί καρποί είτε ωμοί είτε ψημένοι, ενώ τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας των σπερμάτων θεωρούνται εξαιρετική ζωοτροφή. Συνεπώς το φιστίκι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία αρκετών χωρών. Το αραχιδέλαιο θεωρείται ευεργετικό για την υγεία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αντιοξειδωτικών, κυρίως πολυφαινολών, που περιέχει. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, που εκπονήθηκε στα εργαστήρια 68,71,91 του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Καλαμάτας, θα γίνει προσδιορισμός των φαινολικών χαρακτηριστικών της αραχίδας σε δείγματα διαφορετικής ξήρανσης. Θα προσδιοριστούν επίσης τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα δείγματα αυτά ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από την διατροφική αξία των δειγμάτων αραχίδας. Τέλος, θα εξαχθούν κάποια συμπεράσματα βασιζόμενα στα πειραματικά αποτελέσματα, ως προς την σχέση του τρόπου ξήρανσης με την τελική περιεκτικότητα του δείγματος στα διάφορα λιπαρά οξέα και τις φαινόλες. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a, n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 57
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές