dc.contributor.author | Αλεβίζος, Γεώργιος | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-25T10:47:58Z | |
dc.date.available | 2019-07-25T10:47:58Z | |
dc.date.issued | 2019-07-25 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17886 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Προφίλ λιπαρών οξέων και ολικών φαινολών σε καρπό φιστικιού (αραχίδας) υπό συνθήκες διαφορετικής μεταχείρισης ξήρανσης | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αραχίδα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Η αραχίδα (Arachis hypogaea L.) ή κοινός το αράπικο φιστίκι είναι μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες ελαιούχων σπόρων στον κόσμο. Ο καρπός του φυτού είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και λιπαρές ουσίες, από τις οποίες παράγεται αραχιδέλαιο υψηλής θρεπτικής αξίας. Τα σπέρματα του φυτού καταναλώνονται και σαν ξηροί καρποί είτε ωμοί είτε ψημένοι, ενώ τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας των σπερμάτων θεωρούνται εξαιρετική ζωοτροφή. Συνεπώς το φιστίκι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία αρκετών χωρών. Το αραχιδέλαιο θεωρείται ευεργετικό για την υγεία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αντιοξειδωτικών, κυρίως πολυφαινολών, που περιέχει. Στην παρούσα διπλωματική εργασία, που εκπονήθηκε στα εργαστήρια 68,71,91 του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Καλαμάτας, θα γίνει προσδιορισμός των φαινολικών χαρακτηριστικών της αραχίδας σε δείγματα διαφορετικής ξήρανσης. Θα προσδιοριστούν επίσης τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα δείγματα αυτά ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από την διατροφική αξία των δειγμάτων αραχίδας. Τέλος, θα εξαχθούν κάποια συμπεράσματα βασιζόμενα στα πειραματικά αποτελέσματα, ως προς την σχέση του τρόπου ξήρανσης με την τελική περιεκτικότητα του δείγματος στα διάφορα λιπαρά οξέα και τις φαινόλες. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a, n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 57 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: