dc.contributor.author | Δαμιανός, Δημήτρης | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-25T11:12:30Z | |
dc.date.available | 2019-07-25T11:12:30Z | |
dc.date.issued | 2019-07-25 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17892 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού και οργανοληπτικοί έλεγχοι με βάση την νομοθεσία | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Μέλι | el |
heal.keyword | Μελισσοκομία | el |
heal.keyword | Μελισσοκομικά προϊόντα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018-05 | |
heal.abstract | Ο σκοπός της παρούσας εργασίας εστιάζει στην περιγραφή του μελιού ως βασικό προϊόν παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη συστήματος οργανοληπτικού ελέγχου του μελιού. Η εργασία είναι δομημένη σε κεφάλαια. Έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στην έννοια του μελιού, τα συστατικά του αλλά και θα καταγραφεί η θρεπτική αξία του. Στη συνέχεια, θα περιγραφούν οι κατηγορίες του μελιού και θα αποδοθούν οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα περιγραφούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του χαρακτηριστικά του μελιού, δηλαδή τα συστατικά, η γεύση και το άρωμα, το χρώμα ή κρυστάλλωση, η ζύμωση, το ιξώδες, η ρευστότητα και η πυκνότητα Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφερθούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά στη νοθεία και την κρυστάλλωσή του. Επιπλέον, θα αναφερθούν τα προϊόντα που παράγονται από το μέλι. Στο τέταρτο κεφάλαιο πρόκειται να αναφερθούν οι μελισσοκομικές χειρισμοί επεξεργασίας και παραλαβής του μελιού. Ακόμα, θα περιγραφεί η παραγωγική διαδικασία και τα στάδια από την παραγωγή στην τυποποίηση του προϊόντος. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και θα περιγραφούν οι συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με την μελισσοκομία στην Ελλάδα. Τέλος, θα αναφερθεί η εξέλιξη που έχει διενεργηθεί στον κλάδο της μελισσοκομίας τα τελευταία χρόνια και οι διαστάσεις της. Στο έκτο κεφάλαιο περιγράφονται οι προδιαγραφές για τα ΠΟΠ και ΠΓΕ, η ευρωπαϊκή ρύθμιση, καθώς και τα μέλια ΠΟΠ της Ελλάδας, Ελάτης Μαινάλου Βανίλια και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης. Στο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στις διαδικασίες του οργανοληπτικού ελέγχου του μελιού. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a, n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teiser | |
heal.numberOfPages | 115 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: