Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού και οργανοληπτικοί έλεγχοι με βάση την νομοθεσία

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δαμιανός, Δημήτρης el
dc.date.accessioned 2019-07-25T11:12:30Z
dc.date.available 2019-07-25T11:12:30Z
dc.date.issued 2019-07-25
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17892
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Ποιοτικά χαρακτηριστικά του μελιού και οργανοληπτικοί έλεγχοι με βάση την νομοθεσία el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Μέλι el
heal.keyword Μελισσοκομία el
heal.keyword Μελισσοκομικά προϊόντα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018-05
heal.abstract Ο σκοπός της παρούσας εργασίας εστιάζει στην περιγραφή του μελιού ως βασικό προϊόν παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη συστήματος οργανοληπτικού ελέγχου του μελιού. Η εργασία είναι δομημένη σε κεφάλαια. Έτσι, στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στην έννοια του μελιού, τα συστατικά του αλλά και θα καταγραφεί η θρεπτική αξία του. Στη συνέχεια, θα περιγραφούν οι κατηγορίες του μελιού και θα αποδοθούν οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα περιγραφούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του χαρακτηριστικά του μελιού, δηλαδή τα συστατικά, η γεύση και το άρωμα, το χρώμα ή κρυστάλλωση, η ζύμωση, το ιξώδες, η ρευστότητα και η πυκνότητα Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφερθούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά στη νοθεία και την κρυστάλλωσή του. Επιπλέον, θα αναφερθούν τα προϊόντα που παράγονται από το μέλι. Στο τέταρτο κεφάλαιο πρόκειται να αναφερθούν οι μελισσοκομικές χειρισμοί επεξεργασίας και παραλαβής του μελιού. Ακόμα, θα περιγραφεί η παραγωγική διαδικασία και τα στάδια από την παραγωγή στην τυποποίηση του προϊόντος. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και θα περιγραφούν οι συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με την μελισσοκομία στην Ελλάδα. Τέλος, θα αναφερθεί η εξέλιξη που έχει διενεργηθεί στον κλάδο της μελισσοκομίας τα τελευταία χρόνια και οι διαστάσεις της. Στο έκτο κεφάλαιο περιγράφονται οι προδιαγραφές για τα ΠΟΠ και ΠΓΕ, η ευρωπαϊκή ρύθμιση, καθώς και τα μέλια ΠΟΠ της Ελλάδας, Ελάτης Μαινάλου Βανίλια και το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης. Στο έβδομο και τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στις διαδικασίες του οργανοληπτικού ελέγχου του μελιού. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a, n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teiser
heal.numberOfPages 115
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές