Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτικά χαρακτηριστικά οίνων του Νομού Αχαΐας και Ιονίων Νήσων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κέσκου, Κατερίνα el
dc.date.accessioned 2019-07-26T07:55:29Z
dc.date.available 2019-07-26T07:55:29Z
dc.date.issued 2019-07-26
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17899
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Ποιοτικά χαρακτηριστικά οίνων του Νομού Αχαΐας και Ιονίων Νήσων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Νομός Αχαΐας el
heal.keyword Ιόνια νησιά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Θα εξετάσουμε τις βασικές μετρήσεις των κρασιών της Αχαΐας μέσα από 40 δείγματα κρασιών διαφόρων ποικιλιών και παραγώγων του 2017 και 40 δειγμάτων κρασιών και παραγωγών του 2018. Επίσης δείγματα της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς για να εξεταστεί αν έχουν διαφορές στις μετρήσεις τα κρασιά και σε άλλες περιοχές ή κυμαίνονται στα ίδια αποτελέσματα. ΣΚΟΠΟΣ: Η παρούσα εργασία έγινε για να εξετάσουμε αν οι ποικιλίες κρασιών της Αχαΐας διαφέρουν στις μετρήσεις τους κάθε χρόνο και αν τα αποτελέσματα αυτά είναι κοντά σε σύγκριση με των αποτελεσμάτων της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Για την υλοποίηση της εργασίας χρειάστηκε να πάρουμε δείγματα διαφόρων οινών και να εξετάσουμε τα δείγματα μετά την ζύμωση του 2017 και 2018 σε οινολογικό χημείο της Πάτρας, καθώς και να τα καταγράψουμε και να ταξινομήσουμε σε ένα ecxel ανά ποικιλία. Στη συνέχεια από κει να γίνει η σύγκριση αποτελεσμάτων των δειγμάτων της Αχαΐας του 2017 και 2018 και των δειγμάτων της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς από τις ίδιες χρονιές. Οι μετρήσεις που έγιναν είναι η πυκνότητα (d), ολική οξυτητα (∞), το pH, ο αλκοολικός βαθμός (%vol) και το ολικό θειώδες (So2ολ). ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα περισσότερα δείγματα των κρασιών κυμαίνονται στα ίδια αποτελέσματα χωρίς σημαντικές αλλαγές στις μετρήσεις και όπως θα δούμε δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές ούτε με τα δείγματα της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName Κουτρουμπής, Φώτιος el
heal.committeeMemberName Ξηρογιάννης, Γεώργιος el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 75
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές