dc.contributor.author | Κέσκου, Κατερίνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-26T07:55:29Z | |
dc.date.available | 2019-07-26T07:55:29Z | |
dc.date.issued | 2019-07-26 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17899 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ποιοτικά χαρακτηριστικά οίνων του Νομού Αχαΐας και Ιονίων Νήσων | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Κρασιά | el |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Νομός Αχαΐας | el |
heal.keyword | Ιόνια νησιά | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Θα εξετάσουμε τις βασικές μετρήσεις των κρασιών της Αχαΐας μέσα από 40 δείγματα κρασιών διαφόρων ποικιλιών και παραγώγων του 2017 και 40 δειγμάτων κρασιών και παραγωγών του 2018. Επίσης δείγματα της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς για να εξεταστεί αν έχουν διαφορές στις μετρήσεις τα κρασιά και σε άλλες περιοχές ή κυμαίνονται στα ίδια αποτελέσματα. ΣΚΟΠΟΣ: Η παρούσα εργασία έγινε για να εξετάσουμε αν οι ποικιλίες κρασιών της Αχαΐας διαφέρουν στις μετρήσεις τους κάθε χρόνο και αν τα αποτελέσματα αυτά είναι κοντά σε σύγκριση με των αποτελεσμάτων της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Για την υλοποίηση της εργασίας χρειάστηκε να πάρουμε δείγματα διαφόρων οινών και να εξετάσουμε τα δείγματα μετά την ζύμωση του 2017 και 2018 σε οινολογικό χημείο της Πάτρας, καθώς και να τα καταγράψουμε και να ταξινομήσουμε σε ένα ecxel ανά ποικιλία. Στη συνέχεια από κει να γίνει η σύγκριση αποτελεσμάτων των δειγμάτων της Αχαΐας του 2017 και 2018 και των δειγμάτων της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς από τις ίδιες χρονιές. Οι μετρήσεις που έγιναν είναι η πυκνότητα (d), ολική οξυτητα (∞), το pH, ο αλκοολικός βαθμός (%vol) και το ολικό θειώδες (So2ολ). ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα περισσότερα δείγματα των κρασιών κυμαίνονται στα ίδια αποτελέσματα χωρίς σημαντικές αλλαγές στις μετρήσεις και όπως θα δούμε δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές ούτε με τα δείγματα της Καλαμάτας και της Κεφαλλονιάς. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | Κουτρουμπής, Φώτιος | el |
heal.committeeMemberName | Ξηρογιάννης, Γεώργιος | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 75 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: