dc.contributor.author | Αναδιώτης, Γεωργίος | el |
dc.date.accessioned | 2019-07-26T08:02:39Z | |
dc.date.available | 2019-07-26T08:02:39Z | |
dc.date.issued | 2019-07-26 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17900 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Γαλακτώματα τροφίμων και η χρήση τους | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γαλακτοκομικά προϊόντα | el |
heal.keyword | Γαλακτώματα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018-11 | |
heal.abstract | Η γνώση της επιστήμης και της τεχνολογίας των γαλακτωμάτων είναι σημαντική για όσους εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων και σε συναφείς βιομηχανίες για πολλούς λόγους. Πρώτον, πολλά φυσικά και μεταποιημένα τρόφιμα αποτελούνται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από γαλακτώματα ή βρίσκονται σε κατάσταση γαλακτωματοποίησης κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, της κρέμας, των ποτών, των παρασκευασμάτων για βρέφη, των σουπών, των σαλτσών σαλάτας, της μαγιονέζας, των λικέρ "κρεμ", των σαλτών, των γλυκών, των ντιπς, της κρέμας σαλάτας, του παγωτού, των γαλακτοκομικών προϊόντων για τον καφέ, των ειδών επάλειψης, του βουτύρου και της μαργαρίνης. Δεύτερον, τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως συστήματα διασποράς για λειτουργικά συστατικά τροφίμων, όπως χρώματα, γεύσεις, συντηρητικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά (Velikov and Pelan 2008, McClements and Li 2010). Τα συστήματα διασποράς με βάση το γαλάκτωμα συνήθως σχεδιάζονται για να εγκλωβίζουν, να προστατεύουν και να απελευθερώνουν αυτά τα λειτουργικά συστατικά έτσι ώστε να βελτιώνουν το χειρισμό τους, τη σταθερότητα ή την αποτελεσματικότητά τους. Τα προϊόντα διατροφής με βάση το γαλάκτωμα και τα συστήματα διασποράς παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα φυσικοχημικών, αισθητηριακών και βιολογικών χαρακτηριστικών ανάλογα με τα είδη των συστατικών και τις συνθήκες επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους. Παρά την ποικιλομορφία αυτή, υπάρχουν πολλά υποκείμενα χαρακτηριστικά που είναι κοινά για αυτή την ομάδα προϊόντων που τα καθιστά ικανά να μελετηθούν από επιστημονική άποψη γνωστή ως επιστήμη γαλακτωμάτων, η οποία συνδυάζει πτυχές της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας και της μηχανικής. Αντικείμενο λοιπόν της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των γαλακτωμάτων, των μηχανισμών αποσταθεροποίησής τους, των ιδιοτήτων τους καθώς και της ανάλυσης των συστατικών τους, δηλαδή των λιπαρών και των γαλακτωματοποιητών. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a, n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 93 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: