Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Αναδιώτης, Γεωργίος el
dc.date.accessioned 2019-07-26T08:02:39Z
dc.date.available 2019-07-26T08:02:39Z
dc.date.issued 2019-07-26
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/17900
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Γαλακτώματα τροφίμων και η χρήση τους el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.keyword Γαλακτώματα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018-11
heal.abstract Η γνώση της επιστήμης και της τεχνολογίας των γαλακτωμάτων είναι σημαντική για όσους εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων και σε συναφείς βιομηχανίες για πολλούς λόγους. Πρώτον, πολλά φυσικά και μεταποιημένα τρόφιμα αποτελούνται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από γαλακτώματα ή βρίσκονται σε κατάσταση γαλακτωματοποίησης κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, της κρέμας, των ποτών, των παρασκευασμάτων για βρέφη, των σουπών, των σαλτσών σαλάτας, της μαγιονέζας, των λικέρ "κρεμ", των σαλτών, των γλυκών, των ντιπς, της κρέμας σαλάτας, του παγωτού, των γαλακτοκομικών προϊόντων για τον καφέ, των ειδών επάλειψης, του βουτύρου και της μαργαρίνης. Δεύτερον, τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως συστήματα διασποράς για λειτουργικά συστατικά τροφίμων, όπως χρώματα, γεύσεις, συντηρητικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά (Velikov and Pelan 2008, McClements and Li 2010). Τα συστήματα διασποράς με βάση το γαλάκτωμα συνήθως σχεδιάζονται για να εγκλωβίζουν, να προστατεύουν και να απελευθερώνουν αυτά τα λειτουργικά συστατικά έτσι ώστε να βελτιώνουν το χειρισμό τους, τη σταθερότητα ή την αποτελεσματικότητά τους. Τα προϊόντα διατροφής με βάση το γαλάκτωμα και τα συστήματα διασποράς παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα φυσικοχημικών, αισθητηριακών και βιολογικών χαρακτηριστικών ανάλογα με τα είδη των συστατικών και τις συνθήκες επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους. Παρά την ποικιλομορφία αυτή, υπάρχουν πολλά υποκείμενα χαρακτηριστικά που είναι κοινά για αυτή την ομάδα προϊόντων που τα καθιστά ικανά να μελετηθούν από επιστημονική άποψη γνωστή ως επιστήμη γαλακτωμάτων, η οποία συνδυάζει πτυχές της φυσικής, της χημείας, της βιολογίας και της μηχανικής. Αντικείμενο λοιπόν της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των γαλακτωμάτων, των μηχανισμών αποσταθεροποίησής τους, των ιδιοτήτων τους καθώς και της ανάλυσης των συστατικών τους, δηλαδή των λιπαρών και των γαλακτωματοποιητών. el
heal.advisorName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a, n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 93
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές