dc.contributor.author | Τσιάμα, Αθανασία | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-30T09:07:26Z | |
dc.date.available | 2019-10-30T09:07:26Z | |
dc.date.issued | 2019-10-30 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18136 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ο ρόλος των πρόσθετων στην αρτοποιία | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αρτοποιία | el |
heal.keyword | Πρόσθετα τροφίμων | el |
heal.keyword | Συντήρηση τροφίμων | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018-11 | |
heal.abstract | Η σημασία της τροφής για το ανθρώπινο είδος είναι αδιαπραγμάτευτη. Κάθε άνδρας, γυναίκα ή παιδί, σε όλο τον κόσμο, διατηρεί αυτή την ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κοινωνικής κατάστασης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ανάγκη για τροφή παραμένει αναλλοίωτη με το πέρασμα των χρόνων, ο τρόπος κατανάλωσης και παρασκευής των τροφών έχει υποστεί ριζικές και καινοτομικές αλλαγές. Από τους τροφοσυλλέκτες της Παλαιολιθικής εποχής, στην εξημέρωση των ζώων και των λαχανικών υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα, το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί με την εμπορική ανταλλαγή των μπαχαρικών καθώς και άλλων βρώσιμων αγαθών κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα. Σήμερα, στις σύγχρονες κοινωνίες οι τροφές παράγονται σε ειδικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια μεταφέρονται σε αγορές, οι οποίες μπορεί να βρίσκονται εντός της ίδιας της χώρας προέλευσης ή εκτός αυτής. Η παράδοση της τροφής σε καλή κατάσταση από την παραγωγή στην κατανάλωση απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, είτε με την ψύξη, είτε με την ελεγχόμενη μεταφορά είτε με την προσθήκη των πρόσθετων ουσιών προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση και η φθορά των τροφίμων. Σε μια ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, η πιο οικονομική μέθοδος συντήρησης των τροφίμων επιλέγεται κατά κόρον και στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρόσθετα των τροφίμων επιλέγονται αντί για την χρήση άλλων μεθόδων συντήρησης. Επιπλέον, τα πρόσθετα των τροφίμων είναι απαραίτητα προκειμένου να ανταποκριθεί η βιομηχανία των τροφίμων στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Όπως στο γενικότερο τομέα των τροφίμων, αντίστοιχα και στον κλάδο της αρτοποιίας η προσθήκη των πρόσθετων έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Η ανάγκη της χρήσης τους έγκειται στο γεγονός ότι αποκομίζονται μεγάλα οφέλη από αυτήν. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού, χρησιμοποιούνται πολλές ουσίες διαφόρων χημικών δομών, από τις οποίες άλλες επικεντρώνονται στη βελτίωση της ζύμης, άλλες στον όγκο και τη γεύση ενώ άλλες μπορεί να βοηθούν στη διατήρηση της ποιότητας του τροφίμου κατά τη διάρκεια εναποθήκευσής του. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 64 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: