dc.contributor.author | Χιονίδης, Παναγιώτης | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-30T10:32:06Z | |
dc.date.available | 2019-10-30T10:32:06Z | |
dc.date.issued | 2019-10-30 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18138 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η εφαρμογή του συστήματος ISO 22000 για την εκτροφή γαλοπούλας προς παραγωγή προϊόντων από γαλοπούλα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Διασφάλιση ποιότητας | el |
heal.keyword | Ποιότητα τροφίμων | el |
heal.keyword | Εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018-11 | |
heal.abstract | Το πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων ISO 22000 εφαρμόζεται σήμερα ευρέως από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παράγουν ασφαλή προϊόντα για τον καταναλωτή και να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, καθώς φαίνεται ότι ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων που οφείλονται σε ακατάλληλους χειρισμούς τροφίμων είναι αρκετά υψηλός. Κατά την εφαρμογή του, πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι και εφαρμόζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας. Η ασφάλεια των τροφίμων θα έπρεπε να αποτελεί, άλλωστε, έναν από τους πρωταρχικούς αντικειμενικούς σκοπούς που καλείται να εκπληρώσει η βιομηχανία τροφίμων. Για την διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων απαιτείται η καθιέρωση πολιτικής που θα πρέπει να επισημαίνει στους υπευθύνους κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας τα κρίσιμα σημεία ελέγχου και να προτείνει αποτελεσματικές μεθόδους για την παρακολούθησή τους. Στην παρούσα εργασία, μελετάται η περίπτωση της εκτροφής και παραγωγής προϊόντων γαλοπούλας, καθώς και οι δυνατότητες εφαρμογής του ISO 22000 στις περιπτώσεις αυτές. Εκτός από το κρέας γαλοπούλας, σήμερα εντοπίζεται υψηλή κατανάλωση σε αλλαντικά και λουκάνικα από κρέας γαλοπούλας, καθώς και των αυγών της. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 69 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: