Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η εφαρμογή του συστήματος ISO 22000 για την εκτροφή γαλοπούλας προς παραγωγή προϊόντων από γαλοπούλα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χιονίδης, Παναγιώτης el
dc.date.accessioned 2019-10-30T10:32:06Z
dc.date.available 2019-10-30T10:32:06Z
dc.date.issued 2019-10-30
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18138
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Η εφαρμογή του συστήματος ISO 22000 για την εκτροφή γαλοπούλας προς παραγωγή προϊόντων από γαλοπούλα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Διασφάλιση ποιότητας el
heal.keyword Ποιότητα τροφίμων el
heal.keyword Εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018-11
heal.abstract Το πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων ISO 22000 εφαρμόζεται σήμερα ευρέως από τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να παράγουν ασφαλή προϊόντα για τον καταναλωτή και να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία, καθώς φαίνεται ότι ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων που οφείλονται σε ακατάλληλους χειρισμούς τροφίμων είναι αρκετά υψηλός. Κατά την εφαρμογή του, πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι και εφαρμόζονται διορθωτικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας. Η ασφάλεια των τροφίμων θα έπρεπε να αποτελεί, άλλωστε, έναν από τους πρωταρχικούς αντικειμενικούς σκοπούς που καλείται να εκπληρώσει η βιομηχανία τροφίμων. Για την διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων απαιτείται η καθιέρωση πολιτικής που θα πρέπει να επισημαίνει στους υπευθύνους κάθε σταδίου της παραγωγικής διαδικασίας τα κρίσιμα σημεία ελέγχου και να προτείνει αποτελεσματικές μεθόδους για την παρακολούθησή τους. Στην παρούσα εργασία, μελετάται η περίπτωση της εκτροφής και παραγωγής προϊόντων γαλοπούλας, καθώς και οι δυνατότητες εφαρμογής του ISO 22000 στις περιπτώσεις αυτές. Εκτός από το κρέας γαλοπούλας, σήμερα εντοπίζεται υψηλή κατανάλωση σε αλλαντικά και λουκάνικα από κρέας γαλοπούλας, καθώς και των αυγών της. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 69
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές