Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιότητα και ασφάλεια στην αποθήκευση συντήρηση νωπών φρούτων και λαχανικών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ρώτας, Αντώνης el
dc.date.accessioned 2019-10-30T11:15:23Z
dc.date.available 2019-10-30T11:15:23Z
dc.date.issued 2019-10-30
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18141
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Ποιότητα και ασφάλεια στην αποθήκευση συντήρηση νωπών φρούτων και λαχανικών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Φρούτα el
heal.keyword Λαχανικά el
heal.keyword Συντήρηση τροφίμων el
heal.keyword Ασφάλεια τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Η αύξηση του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αυξημένη ευαισθησία του καταναλωτή, έχουν οδηγήσει στο να υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις ως προς την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρονται. Έτσι λοιπόν, τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ορισμένες ποιοτικές προδιαγραφές, οι οποίες διαμορφώνονται και καθιερώνονται από τις αρμόδιες αρχές. Αυτή η καθιέρωση ποιοτικών προδιαγραφών έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους παρασκευαστές, γεγονός που αποδεικνύεται από τους σκοπούς που εξυπηρετούν οι προδιαγραφές αυτές και που είναι: α) Η διασφάλιση του ποιοτικού και μικροβιολογικού ελέγχου των τροφίμων. β) Η διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων με κατοχύρωση των επωνυμιών, δηλώσεων και ενδείξεων πάνω στα μέσα συσκευασίας προς αποφυγή παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, γ) Η διασφάλιση της νομιμότητας των εμπορικών συναλλαγών και τη δίωξη της αισχροκέρδειας. δ) Η προστασία της δημόσιας υγείας από κάθε νοθεία και απάτη γύρω από τα τρόφιμα. ε) Η προστασία της εσωτερικής αγοράς από την εισαγωγή τροφίμων από το εξωτερικό που δεν πληρούν τις παραπάνω ποιότητες και προδιαγραφές. Κύριο στοιχείο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη των χαρακτηριστικών εκείνων που στο σύνολό τους ορίζουν την ποιότητα των προϊόντων. Ποιότητα λοιπόν των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα των φρούτων και των λαχανικών, είναι οι ιδιότητες εκείνες που τα κάνουν αρεστά στον καταναλωτή. Αυτό σημαίνει την ύπαρξη θετικών συντελεστών, συντελεστών δηλαδή που η παρουσία τους είναι επιθυμητή και πρέπει να επιδιώκεται, όπως το καλό χρώμα, η ευχάριστη οσμή και γεύση και η καλή θρεπτική αξία. Σε αυτά προστίθενται βέβαια και ιδιότητες, των οποίων η ύπαρξη δεν είναι επιθυμητή όπως είναι τα διάφορα ελαττώματα και οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Σύμφωνα με τα παραπάνω, θα μπορούσαμε να ορίσουμε την ποιότητα ως εξής: «Ποιότητα είναι ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών εκείνων του τροφίμου τα οποία θεωρούνται σημαντικά για τον προσδιορισμό του βαθμού της αποδοχής του από τον καταναλωτή». Με τους παράγοντες που επηρεάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πριν και μετά τη συλλογή νωπών φρούτων, λαχανικών αλλά και μεταποιημένων προϊόντων θα ασχοληθούμε στη συνέχεια της εργασίας αυτής . el
heal.advisorName Ξηρόγιαννης, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 139
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές