dc.contributor.author | Πρασίνου, Δέσποινα | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-30T11:43:24Z | |
dc.date.available | 2019-10-30T11:43:24Z | |
dc.date.issued | 2019-10-30 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18145 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Επίδραση φυτορυθμιστικών ουσιών της καλλιέργειας φράουλας στην υγεία του ανθρώπου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Φράουλα | el |
heal.keyword | Καλλιεργητική τεχνική | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Στην παρούσα μελέτη που διεξήχθη με θέμα « η χρήση φυτορρυθμιστικών ουσιών στην καλλιέργεια της φράουλας και η επίδραση αυτών στην ανθρώπινη υγεία» περιλαμβάνει το σύνολο των καλλιεργητικών τεχνικών που λαμβάνονται υπόψη για να επιτευχθεί η σωστή καλλιέργεια της φράουλας όπως το κλίμα, το έδαφος, την ύδρευση, την λίπανση, την τοποθεσία κ.τ.λ. Ταυτόχρονα εξετάστηκαν οι φωτορρυθμιστικές ουσίες (αυξίνες, γιββερελλίνες, κυτοκινίνες, αιθυλένιο, αμπσισικό οξύ) που επηρεάζουν την ποιότητα της φράουλας όπως το μέγεθος, το σχήμα καθώς και την διάρκεια ζωής της. Παράλληλα παρουσιάζονται και οι επιδράσεις αυτών των ουσιών στον άνθρωπο και γενικά στο οικοσύστημα. Επιπροσθέτως, παρατίθεται κομμάτι με την διατροφική αξία της φράουλας. Σκοπός της εργασίας είναι να συμπεράνουμε μέσα από την μελέτη της καλλιέργειας της φράουλας αν η χρήση φυτορρυθμιστικών ουσιών είναι επιβλαβής για την υγεία του ανθρώπου και αν ναι σε πόσο βαθμό αυτά την θέτουν σε κίνδυνο | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 98 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: