Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία οίνων στο νομό Ηλείας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ηλιοπούλου, Γεωργία el
dc.date.accessioned 2019-10-31T10:49:50Z
dc.date.available 2019-10-31T10:49:50Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18151
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία οίνων στο νομό Ηλείας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Καλλιέργεια αμπελιών el
heal.keyword Οινοποιητική παραγωγή el
heal.keyword HACCP el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2019-03-12
heal.abstract Η καλλιέργεια του αμπελιού κατέχει από τα αρχαία χρόνια μια ξεχωριστή θέση στη γεωργίτης χώρας μας και αποτελεί σήμερα βασικό οικονομικό και κοινωνικό παράγοντα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν στο κρασί πολλές και σημαντικές ιδιότητες. Η θεοποίηση του Διόνυσου ως προστάτη του αμπελιού και του κρασιού φανερώνει τη σπουδαιότητα του κρασιού στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Η λέξη «κρασί» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κράσις, δηλαδή ανακάτεμα . Το κρασί ήταν το ανακάτεμα οίνου και νερού. Άλλες μαρτυρίες για το κρασί έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια. Οι πρώτοι νόμοι στην Ελλάδα για το κρασί θεσπίστηκαν τον 5° αιώνα π.Χ. και υπάρχουν στο μουσείο της Θάσου. Αργότερα, κατά τη Ρωμαϊκή εποχή το κρασί λαμβάνει εξέχουσα θέση στη ζωή και στις τελετές των Ρωμαίων. Γνωστοί οίνοι της εποχής ήταν από την Ελλάδα ο Μαρωνίτης, ο Θάσιος, ο Λέσβιος και ο Χίος οίνος. Την πιο τιμητική θέση στο κρασί έδωσε ο χριστιανισμός, θεωρώντας ότι το κρασί είναι το αίμα του Χριστού. Ο Χριστός ευλόγησε τρία βασικά προϊόντα: το κρασί, το σιτάρι και το λάδι. Η καλλιέργεια του αμπελιού έχει έρθει από την Ανατολή (Καύκασος - Μεσοποταμία) και μέσω της Ελλάδας εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη .Η οινολογία σαν επιστήμη ξεκινά από τον 19° αιώνα με την πρόοδο της χημείας και της μικροβιολογίας. Σκοπός της παραπάνω επιστήμης είναι να μελετά: • την επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών στην ποιότητα του κρασιού, • τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων ποικιλιών, • τη φύση και τη σύσταση του κρασιού, • τα βιοχημικά φαινόμενα κατά την παραγωγή και παλαίωση του κρασιού, • τη βελτίωση των μεθόδων κατεργασίας του, και τέλος • τους τρόπους συντήρησης, εμφιάλωσης και εμπορίας του. Η πτυχιακή αυτή εργασία έχει σκοπό να παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία των οίνων στο Νομό Ηλείας el
heal.advisorName Δάρρας, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές