Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Οι προοπτικές εξέλιξης της καλλιέργειας των μικροσαλατών σε ελεγχόμενο περιβάλλον

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λυμπεροπούλου, Χρυσάνθη el
dc.date.accessioned 2019-10-31T11:36:42Z
dc.date.available 2019-10-31T11:36:42Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18154
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Οι προοπτικές εξέλιξης της καλλιέργειας των μικροσαλατών σε ελεγχόμενο περιβάλλον el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Καλλιέργεια κηπευτικών el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.keyword Αποθήκευση el
heal.keyword Μπρόκολα el
heal.keyword Ραπανάκια el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2018-04-28
heal.abstract Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις μικροσαλάτες και στην προοπτική εξέλιξής τους. Οι μικροσαλάτες είναι μια νέα τάση κατανάλωσης, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια και παρατηρείται μια συνεχή αύξηση της ζήτησης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιοδραστικές ουσίες, οι οποίες δρουν θετικά στην ανθρώπινη υγεία. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή για αυτές τις καλλιέργειες. Δίνεται ο ορισμός αυτών αλλά και οι διαφορά μεταξύ των φύτρων και των baby-leaves που πολλοί καταναλωτές τα συγχέουν. Ακόμη, αναφέρονται ποιες καλλιέργειες χρησιμοποιούνται σε αυτή την κατηγορία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους. Στο επόμενο κεφάλαιο περιγράφεται αναλυτικά η καλλιέργεια αυτών. Γίνεται αναφορά στους σπόρους και στα μέσα σποράς και ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται καθώς επίσης και το περιβάλλον που αναπτύσσονται. Περιγράφονται ακόμη υλικά ανάπτυξης, ο τρόπος συγκομιδής και η αποθήκευσή τους. Τέλος, επισημαίνεται η διατροφική αξία τους. Στο τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι παράγοντες που επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την παραγωγή και την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των μικροσαλατών κατά την ανάπτυξη της καλλιέργειας, κατά την συγκομιδή, κατά την συσκευασία και την αποθήκευση. Ακόμη, γίνεται λόγος και για τις συνθήκες που επηρεάζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά κατά την αποθήκευση - μεταφορά αυτών. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται τα συμπεράσματα της παρούσας εργασίας. el
heal.advisorName Κώτσιρας, Αναστάσιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές