dc.contributor.author | Λυμπεροπούλου, Χρυσάνθη | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T11:36:42Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T11:36:42Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18154 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Οι προοπτικές εξέλιξης της καλλιέργειας των μικροσαλατών σε ελεγχόμενο περιβάλλον | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Καλλιέργεια κηπευτικών | el |
heal.keyword | Παραγωγή | el |
heal.keyword | Αποθήκευση | el |
heal.keyword | Μπρόκολα | el |
heal.keyword | Ραπανάκια | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής | el |
heal.publicationDate | 2018-04-28 | |
heal.abstract | Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις μικροσαλάτες και στην προοπτική εξέλιξής τους. Οι μικροσαλάτες είναι μια νέα τάση κατανάλωσης, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια και παρατηρείται μια συνεχή αύξηση της ζήτησης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιοδραστικές ουσίες, οι οποίες δρουν θετικά στην ανθρώπινη υγεία. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή για αυτές τις καλλιέργειες. Δίνεται ο ορισμός αυτών αλλά και οι διαφορά μεταξύ των φύτρων και των baby-leaves που πολλοί καταναλωτές τα συγχέουν. Ακόμη, αναφέρονται ποιες καλλιέργειες χρησιμοποιούνται σε αυτή την κατηγορία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους. Στο επόμενο κεφάλαιο περιγράφεται αναλυτικά η καλλιέργεια αυτών. Γίνεται αναφορά στους σπόρους και στα μέσα σποράς και ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται καθώς επίσης και το περιβάλλον που αναπτύσσονται. Περιγράφονται ακόμη υλικά ανάπτυξης, ο τρόπος συγκομιδής και η αποθήκευσή τους. Τέλος, επισημαίνεται η διατροφική αξία τους. Στο τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσονται οι παράγοντες που επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά την παραγωγή και την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των μικροσαλατών κατά την ανάπτυξη της καλλιέργειας, κατά την συγκομιδή, κατά την συσκευασία και την αποθήκευση. Ακόμη, γίνεται λόγος και για τις συνθήκες που επηρεάζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά κατά την αποθήκευση - μεταφορά αυτών. Στο τελευταίο κεφάλαιο αναφέρονται τα συμπεράσματα της παρούσας εργασίας. | el |
heal.advisorName | Κώτσιρας, Αναστάσιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: