Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επίδραση της αλατότητας του εδάφους στην ανάπτυξη και παραγωγή μαλακού σιταριού (Triticum aestivum L.) ποικιλίας Αχελώου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μανωλάκος, Αντώνιος el
dc.date.accessioned 2019-10-31T12:01:48Z
dc.date.available 2019-10-31T12:01:48Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18156
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Επίδραση της αλατότητας του εδάφους στην ανάπτυξη και παραγωγή μαλακού σιταριού (Triticum aestivum L.) ποικιλίας Αχελώου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Σιτάρι el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.keyword Ανάπτυξη el
heal.keyword Αλατότητα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2018-03-27
heal.abstract Η έρευνα αυτή έλαβε μέρος στο Εργαστήριο Γεωργίας, του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, με σκοπό τη διερεύνηση της αντοχής της ποικιλίας μαλακού σιταριού Αχελώος στην αλατότητα. Πιο συγκεκριμένα καλλιεργήθηκε η ποικιλία Αχελώος σε τρία διαφορετικά επίπεδα ηλεκτρικής αγωγιμότητας του νερού άρδευσης (0, 10 και 20 dS m-1) και σε δύο διαφορετικά επίπεδα λίπανσης με άζωτο (N) (0 και 300 mg Ν / L). Στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου (130 ΗΜΣ) μετρήθηκαν 1. το μήκος του βλαστού του φυτού 2. ο αριθμός των φύλλων ανά φυτό 3. ο αριθμός των αδελφιών ανά φυτό 4. το νωπό βάρος του βλαστού του φυτού 5. το νωπό βάρος των φύλλων ανά φυτό 6. η περιεκτικότητα των φύλλων σε ξηρά ουσία (μετά από ξήρανση στους 72οC) 7. το μήκος του στάχυ 8. το νωπό βάρος του στάχυ ανά φυτό 9. ο αριθμός των κόκκων ανά στάχυ 10. η συγκέντρωση ανόργανων στοιχείων (N, P, K, Na, Mg, Mn και Zn) σε φύλλα των φυτών από κάθε μεταχείριση. Από τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής φαίνεται ότι η υψηλή αλατότητα επηρεάζει κυρίως το μήκος των βλαστών του φυτού καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη θρεπτική του κατάσταση. Ωστόσο, η επίδραση σε αυτά τα χαρακτηριστικά καθώς και σε χαρακτηριστικά της παραγωγής (π.χ. αριθμός κόκκων ανά στάχυ, νωπό βάρος στάχυ) δεν επηρεάζονται από την αλατότητα υποδηλώνοντας μια καλή προσαρμοστικότητα της ποικιλίας Αχελώος σε συνθήκες υψηλής αλατότητας. Η αρνητική επίδραση της αλατότητας σε παραμέτρους ανάπτυξης του φυτού είναι υπαρκτή κυρίως όταν δεν πραγματοποιείται αζωτούχος λίπανση, κάτι που είναι πιθανό να συνδέεται με τις απαιτήσεις της ποικιλίας σε άζωτο για ανάπτυξη και παραγωγή. el
heal.advisorName Αλεξόπουλος, Αλέξιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές