dc.contributor.author | Παπακωστοπούλου, Αθήνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T13:45:04Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T13:45:04Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18163 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Προσδιορισμός συντελεστών μεταφοράς μάζας, ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στην βιομηχανία τροφίμων από την υγρή στην αέρια φάση | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αρωματικές ύλες | el |
heal.keyword | Βιομηχανία τροφίμων και ποτών | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Στην παρακάτω πειραματική εργασία προσδιορίζονται οι συντελεστές μεταφοράς μάζας, ενώσεων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, από την υγρή στην αέρια φάση. Στο θεωρητικό κομμάτι, περιγράφονται οι αρωματικές ύλες ως προς το τι είναι, ποια είναι η χρήση τους και ποια είναι τα απαιτούμενα όρια χρήσης τους. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι αρωματικές ύλες που χρησιμοποιήθηκαν στο πειραματικό κομμάτι της παρούσας εργασίας (λεμονένιο, διακετύλιο, επτανάλη, 1-εξανόλη). Παρουσιάζεται στη συνέχεια η χρωματογραφία ως μία γενική τεχνική διαχωρισμού ουσιών, η οποία ανήκει στο κομμάτι της ενόργανης χημικής ανάλυσης και αναφέρονται περιληπτικά τα διαφορετικά είδη που υποκατηγοριοποιούνται σε αυτήν. Κατόπιν, αναλύεται η αέρια χρωματογραφία ως ένα από τα είδη που αναφέρθηκαν παραπάνω και εξετάζονται τα διάφορα όργανα ενός αέριου χρωματογράφου. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της αέριας χρωματογραφίας αναστρεφόμενης ροής, η οποία είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα μελέτη, καθώς και η διάταξη των επιμέρους οργάνων του συγκεκριμένου χρωματογράφου. Επεξηγείται παρακάτω η διάχυση, ως το φαινόμενο μεταφοράς μάζας που λαμβάνει χώρα στο παρόν πείραμα, αλλά και ο πρώτος και δεύτερος νόμος του Fick, οι οποίοι περιγράφουν το φαινόμενο αυτό. Στο πειραματικό μέρος ονομάζονται τα όργανα, οι συσκευές και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του πειράματος και ακολουθεί η περιγραφή της διαδικασίας εκτέλεσής του. Tέλος, παρουσιάζονται και επεξηγούνται τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής και καταγράφονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 53 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: