Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός συντελεστών μεταφοράς μάζας, ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στην βιομηχανία τροφίμων από την υγρή στην αέρια φάση

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Παπακωστοπούλου, Αθήνα el
dc.date.accessioned 2019-10-31T13:45:04Z
dc.date.available 2019-10-31T13:45:04Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18163
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Προσδιορισμός συντελεστών μεταφοράς μάζας, ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στην βιομηχανία τροφίμων από την υγρή στην αέρια φάση el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αρωματικές ύλες el
heal.keyword Βιομηχανία τροφίμων και ποτών el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Στην παρακάτω πειραματική εργασία προσδιορίζονται οι συντελεστές μεταφοράς μάζας, ενώσεων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, από την υγρή στην αέρια φάση. Στο θεωρητικό κομμάτι, περιγράφονται οι αρωματικές ύλες ως προς το τι είναι, ποια είναι η χρήση τους και ποια είναι τα απαιτούμενα όρια χρήσης τους. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι αρωματικές ύλες που χρησιμοποιήθηκαν στο πειραματικό κομμάτι της παρούσας εργασίας (λεμονένιο, διακετύλιο, επτανάλη, 1-εξανόλη). Παρουσιάζεται στη συνέχεια η χρωματογραφία ως μία γενική τεχνική διαχωρισμού ουσιών, η οποία ανήκει στο κομμάτι της ενόργανης χημικής ανάλυσης και αναφέρονται περιληπτικά τα διαφορετικά είδη που υποκατηγοριοποιούνται σε αυτήν. Κατόπιν, αναλύεται η αέρια χρωματογραφία ως ένα από τα είδη που αναφέρθηκαν παραπάνω και εξετάζονται τα διάφορα όργανα ενός αέριου χρωματογράφου. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της αέριας χρωματογραφίας αναστρεφόμενης ροής, η οποία είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα μελέτη, καθώς και η διάταξη των επιμέρους οργάνων του συγκεκριμένου χρωματογράφου. Επεξηγείται παρακάτω η διάχυση, ως το φαινόμενο μεταφοράς μάζας που λαμβάνει χώρα στο παρόν πείραμα, αλλά και ο πρώτος και δεύτερος νόμος του Fick, οι οποίοι περιγράφουν το φαινόμενο αυτό. Στο πειραματικό μέρος ονομάζονται τα όργανα, οι συσκευές και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη του πειράματος και ακολουθεί η περιγραφή της διαδικασίας εκτέλεσής του. Tέλος, παρουσιάζονται και επεξηγούνται τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής και καταγράφονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 53
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics