Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μικρογαλακτώματα χωρίς τη χρήση επιφανειοδραστικών: Εφαρμογές στα τρόφιμα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κοντίτσης, Ηλίας el
dc.date.accessioned 2019-10-31T14:43:07Z
dc.date.available 2019-10-31T14:43:07Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18165
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μικρογαλακτώματα χωρίς τη χρήση επιφανειοδραστικών: Εφαρμογές στα τρόφιμα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γαλακτώματα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Η παρούσα εργασία στοχεύει στη μελέτη των μικρογαλακτωμάτων χωρίς τη χρήση επιφανειοδραστικών, με κατεύθυνση της εφαρμογές τους στα τρόφιμα. Η μελέτη αυτή διαρθρώνεται σε τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο «Μικρογαλακτώματα» αναλύεται η έννοια των μικρογαλακτωμάτων και επισημαίνονται οι βασικές διαφορές με τα απλά γαλακτώματα. Περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά των μικρογαλακτωμάτων, καθώς και οι τύποι και οι φάσεις διαγράμματος. Στο ίδιο κεφάλαιο αναλύονται οι χρήσεις τους και συγκεκριμένα περιγράφονται χρήσεις των μικρογαλακτωμάτων στη βιομηχανία τροφίμων, στην εξαγωγή φυτικών ελαίων, στη βιολογία και τις επιστήμες υγείας καθώς και στα καύσιμα. Ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Επιφανειοδραστικά». Στο κεφάλαιο αυτό αποσαφηνίζεται ο όρος επιφανειοδραστικές ουσίες και περιγράφονται τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Τα επιφανειοδραστικά αποτελούν τα μόρια με μια κεφαλή που είναι η υδρόφιλη ομάδα και μια ουρά που είναι η υδρόφοβη ομάδα. Η κεφαλή παρουσιάζει υψηλή συγγένεια με το νερό, ενώ η ουρά με το έλαιο. Με τη χαρακτηριστική αυτή δομή τους προσδίδουν κατά βάση σταθερότητα στα γαλακτώματα. Από την άλλη όμως πλευρά, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι περιορισμένες οι επιφανειοδραστικές ουσίες που θεωρούνται κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα και απαιτείται προσοχή και στις συγκεντρώσεις τους. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο, με θέμα «Μικρογαλακτώματα χωρίς επιφανειοδραστικά (SFMEs)», στο οποίο περιγράφονται οι μεθοδολογίες χαρακτηρισμού τους, αλλά και οι πιθανές χρήσεις τους σε διάφορους κλάδους. Ακολουθεί η εξαγωγή συμπερασμάτων από όλη της εργασία, καθώς και η παράθεση της βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε για της σύνθεση της βιβλιογραφικής αυτής ανασκόπησης. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 47
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές