dc.contributor.author | Κοντίτσης, Ηλίας | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T14:43:07Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T14:43:07Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18165 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μικρογαλακτώματα χωρίς τη χρήση επιφανειοδραστικών: Εφαρμογές στα τρόφιμα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γαλακτώματα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η παρούσα εργασία στοχεύει στη μελέτη των μικρογαλακτωμάτων χωρίς τη χρήση επιφανειοδραστικών, με κατεύθυνση της εφαρμογές τους στα τρόφιμα. Η μελέτη αυτή διαρθρώνεται σε τρία κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο με τίτλο «Μικρογαλακτώματα» αναλύεται η έννοια των μικρογαλακτωμάτων και επισημαίνονται οι βασικές διαφορές με τα απλά γαλακτώματα. Περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά των μικρογαλακτωμάτων, καθώς και οι τύποι και οι φάσεις διαγράμματος. Στο ίδιο κεφάλαιο αναλύονται οι χρήσεις τους και συγκεκριμένα περιγράφονται χρήσεις των μικρογαλακτωμάτων στη βιομηχανία τροφίμων, στην εξαγωγή φυτικών ελαίων, στη βιολογία και τις επιστήμες υγείας καθώς και στα καύσιμα. Ακολουθεί το δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Επιφανειοδραστικά». Στο κεφάλαιο αυτό αποσαφηνίζεται ο όρος επιφανειοδραστικές ουσίες και περιγράφονται τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Τα επιφανειοδραστικά αποτελούν τα μόρια με μια κεφαλή που είναι η υδρόφιλη ομάδα και μια ουρά που είναι η υδρόφοβη ομάδα. Η κεφαλή παρουσιάζει υψηλή συγγένεια με το νερό, ενώ η ουρά με το έλαιο. Με τη χαρακτηριστική αυτή δομή τους προσδίδουν κατά βάση σταθερότητα στα γαλακτώματα. Από την άλλη όμως πλευρά, αξίζει να αναφερθεί ότι είναι περιορισμένες οι επιφανειοδραστικές ουσίες που θεωρούνται κατάλληλες για να χρησιμοποιηθούν στα τρόφιμα και απαιτείται προσοχή και στις συγκεντρώσεις τους. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο, με θέμα «Μικρογαλακτώματα χωρίς επιφανειοδραστικά (SFMEs)», στο οποίο περιγράφονται οι μεθοδολογίες χαρακτηρισμού τους, αλλά και οι πιθανές χρήσεις τους σε διάφορους κλάδους. Ακολουθεί η εξαγωγή συμπερασμάτων από όλη της εργασία, καθώς και η παράθεση της βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε για της σύνθεση της βιβλιογραφικής αυτής ανασκόπησης. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 47 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: