Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη προβιοτικών ιδιοτήτων οξυγαλακτικών βακτηρίων απομονωμένων από ελληνικά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσιαβάλος, Σταύρος el
dc.date.accessioned 2019-10-31T14:56:25Z
dc.date.available 2019-10-31T14:56:25Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18166
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη προβιοτικών ιδιοτήτων οξυγαλακτικών βακτηρίων απομονωμένων από ελληνικά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.keyword Προβιοτικά el
heal.keyword Γαλακτοβάκιλλοι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των προβιοτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες μελέτες διεξάγονται γύρω από τους προβιοτικούς μικροοργανισμούς και τα οφέλη τους. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκαν οι προβιοτικές ιδιότητες 42 οξυγαλακτικών βακτηρίων τα οποία είχαν απομονωθεί από διαφορετικά γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτια, ξινογάλατα κ.ά.). Συγκεκριμένα, μελετήθηκαν in vitro δύο προβιοτικές ιδιότητες: η ικανότητα ανάπτυξης σε όξινο περιβάλλον (pH 2.5) και η ικανότητα ανάπτυξης σε περιβάλλον παρουσία χολικών αλάτων (1% w/v). Μόλις δύο στελέχη Lactobacillus plantarum από τους συνολικά 15 βακίλους που εξετάστηκαν ξεχώρισαν για την αντοχή τους σε χαμηλό pH ενώ από τους εξεταζόμενους κόκκους, ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά αυτή την προβιοτική ιδιότητα έδωσαν δύο στελέχη Pediococcus pentosaceus. Από την άλλη μεριά, σχεδόν όλα τα στελέχη επιβίωσαν παρουσία χολικών αλάτων 1% (w/v) σε pH 8, με δύο μόνο εξαιρέσεις: τα στελέχη Enterococcus durans 10 και Enterococcus faecium 1. Ως γενική παρατήρηση, όλα τα στελέχη εκτός των δύο παραπάνω δεν μεταβάλλανε τον αρχικό τους πληθυσμό για περισσότερους από έναν δεκαδικό λογάριθμο. el
heal.advisorName Τσιάβαλος, Σταύρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 51
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές