dc.contributor.author | Γαλαίου, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T15:16:16Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T15:16:16Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18168 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η επίδραση του ερυθρού οίνου στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ερυθρός οίνος | el |
heal.keyword | Κρασιά | el |
heal.keyword | Φαινόλες | el |
heal.keyword | Καρδιακές παθήσεις | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η παρούσα βιβλιογραφική εργασία αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής της σημασίας που έχει ο ερυθρός οίνος στην καταπολέμηση διάφορων μορφών καρδιακών παθήσεων , εστιάζοντας στα διάφορα στοιχεία που διαθέτει το συγκεκριμένο είδος ποτού. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ανατομία και η φυσιολογία της ανθρώπινης καρδιάς, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στα είδη των καρδιακών παθήσεων που συσχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Ακολούθως στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ιστορική αναδρομή για την σχέση που έχει αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου, μεταξύ της ελληνικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής και την παραγωγή του οίνου. Επιπλέον, παρουσιάζεται η τωρινή κατάσταση, δεδομένου ότι αναφέρονται στοιχεία για την παραγωγή και την κατανάλωση ερυθρού οίνου στη χώρα μας. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα συστατικά του οίνου, όπως αυτά προκύπτουν από την ερυθρή οινοποίηση. Παράλληλα περιγράφεται η επίδραση της χημικής σύστασης του ερυθρού οίνου στον ανθρώπινο οργανισμό μέσα από το μεταβολισμό του. Η εν λόγω εργασία εστιάζει συνήθως στην επίδραση που έχουν τα βιοφλαβονοειδή, καθώς και τα μονομοριακές και πολυμοριακές φαινόλες. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της συσχέτισης της κατανάλωσης οίνου σε ορισμένες παθήσεις που δε σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις . Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεσογειακή διατροφή, δεδομένου ότι σ’ αυτήν ο ερυθρός οίνος φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, η μεσογειακή διατροφή στο σύνολό της φαίνεται να έχει θετικές επιδράσεις στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Παράλληλα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται επιστημονικές έρευνες, των οποίων η θεματολογία εστιάζει στην ευεργετική δράση που έχουν τα φαινολικά συστατικά του ερυθρού οίνου στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, όταν αυτά λαμβάνονται μέσω μέτριας κατανάλωσης ερυθρού οίνου. Η εργασία ολοκληρώνεται με τη σύγκριση του ερυθρού και του λευκού οίνου. | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σπυρίδων | el |
heal.committeeMemberName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 74 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: