Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η επίδραση του ερυθρού οίνου στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γαλαίου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2019-10-31T15:16:16Z
dc.date.available 2019-10-31T15:16:16Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18168
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Η επίδραση του ερυθρού οίνου στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ερυθρός οίνος el
heal.keyword Κρασιά el
heal.keyword Φαινόλες el
heal.keyword Καρδιακές παθήσεις el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Η παρούσα βιβλιογραφική εργασία αποτελεί μια προσπάθεια καταγραφής της σημασίας που έχει ο ερυθρός οίνος στην καταπολέμηση διάφορων μορφών καρδιακών παθήσεων , εστιάζοντας στα διάφορα στοιχεία που διαθέτει το συγκεκριμένο είδος ποτού. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ανατομία και η φυσιολογία της ανθρώπινης καρδιάς, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στα είδη των καρδιακών παθήσεων που συσχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Ακολούθως στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ιστορική αναδρομή για την σχέση που έχει αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου, μεταξύ της ελληνικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής και την παραγωγή του οίνου. Επιπλέον, παρουσιάζεται η τωρινή κατάσταση, δεδομένου ότι αναφέρονται στοιχεία για την παραγωγή και την κατανάλωση ερυθρού οίνου στη χώρα μας. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα συστατικά του οίνου, όπως αυτά προκύπτουν από την ερυθρή οινοποίηση. Παράλληλα περιγράφεται η επίδραση της χημικής σύστασης του ερυθρού οίνου στον ανθρώπινο οργανισμό μέσα από το μεταβολισμό του. Η εν λόγω εργασία εστιάζει συνήθως στην επίδραση που έχουν τα βιοφλαβονοειδή, καθώς και τα μονομοριακές και πολυμοριακές φαινόλες. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της συσχέτισης της κατανάλωσης οίνου σε ορισμένες παθήσεις που δε σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις . Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεσογειακή διατροφή, δεδομένου ότι σ’ αυτήν ο ερυθρός οίνος φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, η μεσογειακή διατροφή στο σύνολό της φαίνεται να έχει θετικές επιδράσεις στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Παράλληλα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται επιστημονικές έρευνες, των οποίων η θεματολογία εστιάζει στην ευεργετική δράση που έχουν τα φαινολικά συστατικά του ερυθρού οίνου στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, όταν αυτά λαμβάνονται μέσω μέτριας κατανάλωσης ερυθρού οίνου. Η εργασία ολοκληρώνεται με τη σύγκριση του ερυθρού και του λευκού οίνου. el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 74
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές