dc.contributor.author | Ρήγας, Αχιλλέας | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T15:36:56Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T15:36:56Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18170 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μέθοδοι ελέγχου της μηλογαλακτικής ζύμωσης στον οίνο | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οινοποιία | el |
heal.keyword | Οινοποιητική παραγωγή | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Ο οίνος είναι ένα προϊόν το οποίο κατέχει μια εξέχουσα θέση στη ζωή των ανθρώπων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό τον χρησιμοποιεί για συνοδεία κατά τα γεύματα τους. Όμως αποτελεί και παράγοντα της οικονομίας της χώρας μας με πολλές βιομηχανίες, μεγάλες και μικρές, να τον διακινούν σε εγχώριες επιχειρήσεις (εστιατόρια, πρατήρια ποτών) αλλά και στο εξωτερικό. Για τους αυτούς τους λόγους ο οίνος θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να διαθέτει χαρακτηρίστηκα, τα οποία θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγοράς. Ένα βιολογικό φαινόμενο το οποίο έχει την ικανότητα να βελτιώσει την ποιότητα του οίνου είναι και η μηλογαλακτική ζύμωση, με την προϋπόθεση ότι το φαινόμενο αυτό θα χειριστεί σωστά, με την απαιτούμενη παρακολούθηση του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Στη παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε το όλο φαινόμενο της μηλογαλακτικής ζύμωσης, από τους παράγοντες που την επηρεάζουν (ποικιλία αμπέλου, ωρίμανση σταφυλιών) έως και τις επιπτώσεις που προκαλεί στον οίνο. Επιπλέον αναλύονται, που είναι ο κύριος σκοπός της εργασίας, οι μέθοδοι παρακολούθησης της πορείας της και συγκρίνονται μεταξύ τους. | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 73 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: