Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μέθοδοι ελέγχου της μηλογαλακτικής ζύμωσης στον οίνο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ρήγας, Αχιλλέας el
dc.date.accessioned 2019-10-31T15:36:56Z
dc.date.available 2019-10-31T15:36:56Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18170
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μέθοδοι ελέγχου της μηλογαλακτικής ζύμωσης στον οίνο el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Οινοποιία el
heal.keyword Οινοποιητική παραγωγή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Ο οίνος είναι ένα προϊόν το οποίο κατέχει μια εξέχουσα θέση στη ζωή των ανθρώπων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό τον χρησιμοποιεί για συνοδεία κατά τα γεύματα τους. Όμως αποτελεί και παράγοντα της οικονομίας της χώρας μας με πολλές βιομηχανίες, μεγάλες και μικρές, να τον διακινούν σε εγχώριες επιχειρήσεις (εστιατόρια, πρατήρια ποτών) αλλά και στο εξωτερικό. Για τους αυτούς τους λόγους ο οίνος θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να διαθέτει χαρακτηρίστηκα, τα οποία θα ανταποκρίνονται και θα καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγοράς. Ένα βιολογικό φαινόμενο το οποίο έχει την ικανότητα να βελτιώσει την ποιότητα του οίνου είναι και η μηλογαλακτική ζύμωση, με την προϋπόθεση ότι το φαινόμενο αυτό θα χειριστεί σωστά, με την απαιτούμενη παρακολούθηση του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Στη παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε το όλο φαινόμενο της μηλογαλακτικής ζύμωσης, από τους παράγοντες που την επηρεάζουν (ποικιλία αμπέλου, ωρίμανση σταφυλιών) έως και τις επιπτώσεις που προκαλεί στον οίνο. Επιπλέον αναλύονται, που είναι ο κύριος σκοπός της εργασίας, οι μέθοδοι παρακολούθησης της πορείας της και συγκρίνονται μεταξύ τους. el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος el
heal.committeeMemberName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Κουτρουμπής, Φώτης el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 73
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές