dc.contributor.author | Γκιουρτζίδης, Εμμανουήλ | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T15:45:42Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T15:45:42Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18171 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Χρήση όζοντος για αποφυγή μυκητολογικών αλλοιώσεων σε φρούτα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Βιομηχανία τροφίμων και ποτών | el |
heal.keyword | Φρούτα | el |
heal.keyword | Μύκητες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Τα φρούτα έχουν αναγνωριστεί ως υγιεινή και θρεπτική τροφή, με αισθητή αύξηση της κατανάλωσης αλλά και μεγαλύτερη συχνότητα προσβολής από διάφορους μύκητες που σχετίζονται με τα φρέσκα προϊόντα. Ορισμένοι μύκητες που προσβάλλουν τα φρούτα μετασυλλεκτικώς ανήκουν στα γένη Aspergillus spp., Botrytis spp., Colletotrichum spp., Monilinia spp., Penicillium spp., Rhizopus spp., Sclerotinia spp.. Τα τρέχοντα ευρέως χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά αποτυγχάνουν να αντιμετωπίζουν επαρκώς αυτούς τους μικροοργανισμούς, αλλά και άλλα πιθανά επιβλαβή παθογόνα. Απαιτούνται λοιπόν εναλλακτικοί και αποτελεσματικότεροι τρόποι αντιμετώπισης σε μετασυλλεκτικό επίπεδο, με το όζον να αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά απολυμαντικά. Παρά το σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον που έχει κερδίσει το όζον, πολλές αντιφάσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του όζοντος απαντώνται συχνά στη βιβλιογραφία και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να εκτιμηθεί η ενδεχόμενη εφαρμογή του στη βιομηχανία τροφίμων ως απολυμαντικό. Στην παρούσα παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε η βιβλιογραφική ανασκόπηση περί του σημαντικού ρόλου, που διαδραματίζει το όζον μειώνοντας την προσβολή από διάφορους μύκητες μετασυλλεκτικώς σε πολλά φρούτα, όπως, στα μούρα, στις φράουλες, στα σταφύλια, στα πορτοκάλια, στα μήλα, στα αχλάδια, κ.ά.. | el |
heal.advisorName | Αντωνόπουλους, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 75 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: