Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Χρήση όζοντος για αποφυγή μυκητολογικών αλλοιώσεων σε φρούτα

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκιουρτζίδης, Εμμανουήλ el
dc.date.accessioned 2019-10-31T15:45:42Z
dc.date.available 2019-10-31T15:45:42Z
dc.date.issued 2019-10-31
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18171
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Χρήση όζοντος για αποφυγή μυκητολογικών αλλοιώσεων σε φρούτα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Βιομηχανία τροφίμων και ποτών el
heal.keyword Φρούτα el
heal.keyword Μύκητες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Τα φρούτα έχουν αναγνωριστεί ως υγιεινή και θρεπτική τροφή, με αισθητή αύξηση της κατανάλωσης αλλά και μεγαλύτερη συχνότητα προσβολής από διάφορους μύκητες που σχετίζονται με τα φρέσκα προϊόντα. Ορισμένοι μύκητες που προσβάλλουν τα φρούτα μετασυλλεκτικώς ανήκουν στα γένη Aspergillus spp., Botrytis spp., Colletotrichum spp., Monilinia spp., Penicillium spp., Rhizopus spp., Sclerotinia spp.. Τα τρέχοντα ευρέως χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά αποτυγχάνουν να αντιμετωπίζουν επαρκώς αυτούς τους μικροοργανισμούς, αλλά και άλλα πιθανά επιβλαβή παθογόνα. Απαιτούνται λοιπόν εναλλακτικοί και αποτελεσματικότεροι τρόποι αντιμετώπισης σε μετασυλλεκτικό επίπεδο, με το όζον να αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά απολυμαντικά. Παρά το σημαντικό εμπορικό ενδιαφέρον που έχει κερδίσει το όζον, πολλές αντιφάσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του όζοντος απαντώνται συχνά στη βιβλιογραφία και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να εκτιμηθεί η ενδεχόμενη εφαρμογή του στη βιομηχανία τροφίμων ως απολυμαντικό. Στην παρούσα παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε η βιβλιογραφική ανασκόπηση περί του σημαντικού ρόλου, που διαδραματίζει το όζον μειώνοντας την προσβολή από διάφορους μύκητες μετασυλλεκτικώς σε πολλά φρούτα, όπως, στα μούρα, στις φράουλες, στα σταφύλια, στα πορτοκάλια, στα μήλα, στα αχλάδια, κ.ά.. el
heal.advisorName Αντωνόπουλους, Δημήτριος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 75
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές