dc.contributor.author | Σινάνης, Παναγιώτης | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T15:51:48Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T15:51:48Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18172 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η επίδραση των προβιοτικών και των πρεβιοτικών στο γιαούρτι | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Προβιοτικά | el |
heal.keyword | Πρεβιοτικά | el |
heal.keyword | Γιαούρτι | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά στο γιαούρτι. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προβιοτικών και των πρεβιοτικών. Πιο αναλυτικά γίνεται παρουσίαση ως προς τον ορισμό τους και τις μορφές τους. Επιπροσθέτως, γίνεται παρουσίαση του τρόπου δράσης των προβιοτικών και των κριτηρίων ένταξης των πρεβιοτικών. Παρακάτω, η μελέτη κάνει λόγο για τον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού. Στη συνέχεια, η μελέτη επικεντρώνεται στα προβιοτικά και πρεβιοτικά που διατίθενται στο γιαούρτι. Στο σημείο αυτό γίνεται ανάλυση των ωφελειών που προσδίδει το γιαούρτι, χάρη στη δράση των προβιοτικών και των πρεβιοτικών. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν αρχικά η συγκέντρωση των στοιχείων και η δημιουργία του πλάνου των περιεχομένων. Αφού επιλέχτηκε η κατάλληλη βιβλιογραφία και συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία προχωρήσαμε στην πληκτρολόγηση. Η έρευνα αποσκοπούσε κυρίως στην καταγραφή των χαρακτηριστικών των προβιοτικών και πρεβιοτικών που υπάρχουν στο γιαούρτι. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 88 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: