dc.contributor.author | Μπουμπούκα, Κωνσταντίνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T16:08:42Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T16:08:42Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18175 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Σύγκριση ελαιολάδου και σπορέλαιων στην περιεκτικότητα φαινολικών ενώσεων | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ελαιόλαδο | el |
heal.keyword | Σπορέλαιο | el |
heal.keyword | Φαινόλες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Στην παρούσα πτυχιακή εργασία δόθηκε ιδιαίτερη βάση στον τομέα της περιεκτικότητάς των φαινολικών ουσιών στο ελαιόλαδο και στα σπορέλαια. Οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο λειτουργούν αντιοξειδωτικά και έχουν σπουδαίο ρόλο ως προς την ευεργετικότητα του στον τομέα της υγείας. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας υπάρχει η παρουσία των κατηγοριών του ελαιόλαδου, καθώς και της χημικής του σύστασης. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στα είδη των σπορέλαιων και των μεθόδων για τον έλεγχο ποιότητας και των προσδιορισμό σταθερών και συστατικών των ελαίων. Ακόμη, σε επόμενο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση όλων των κατηγοριών στις οποίες ανήκουν οι πολυφαινόλες και η μελέτη του τρόπου μέσω του οποίου βρίσκονται εντός της φύσης. Τέλος, παρουσιάζεται και ένα τελευταίο κεφάλαιο για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 62 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: