dc.contributor.author | Λεβεντάκη, Παρασκευή | el |
dc.date.accessioned | 2019-10-31T16:13:42Z | |
dc.date.available | 2019-10-31T16:13:42Z | |
dc.date.issued | 2019-10-31 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18176 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Αμπελοοινική ζώνη πεζών δυναμική και προοπτικές | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Οινοποιητική παραγωγή | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Το κρητικό κρασί εδώ και χρόνια έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει την προσοχή και την προτίμηση της ευρύτερης κοινής γνώμης. Αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη παραδοσιακών ποικιλιών, εναρμονισμένων απολύτως στις κλιματολογικές συνθήκες του νησιού. Ο οίνος αποτελεί ένα σημαντικό προϊόν τόσο για την αγροτική παραγωγή όσο και τη βιομηχανία. Στον κλάδο της οινοποιίας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών οίνων, έτσι ώστε να αποκτήσουν την αρμόζουσα θέση στη διεθνή αγορά. Στην παρούσα εργασία μελετούνται τα αμπελοοινικά προϊόντα της ζώνης Πεζών από το σταφύλι στο κρασί και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες που τα επηρεάζουν. Η αμπελοοινική ζώνη των Πεζών όπου διαπιστώνεται ότι διαθέτει πολύ καλής ποιότητας οίνους και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου παρόλα τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει. Η μοναδικότητα των οίνων ΠΟΠ Πεζά, οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής σε συνδυασμό με τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ποιότητας των κρασιών, απαιτεί η συνύπαρξη σαφούς καθορισμού του επιδιωκόμενου στόχου, τόσο από τον παραγωγό, όσο και από τον οινοποιό, ικανοποίηση των απαιτήσεων κάθε ποικιλίας, ορθές καλλιεργητικές τεχνικές και περιορισμός της στρεμματικής απόδοσης. Όσον αφορά στην αύξηση της αγοράς σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι πιστοποιήσεις των οίνων σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες. Συμβάλλουν στην ενεργό προσέγγιση της επέκτασης της αγοράς, η οποία επιδιώκεται ατομικά και συλλογικά από τους παραγωγούς, το ενδιαφέρον των καταναλωτών, η συνδυασμένη χρήση με εμπορικό σήμα και η ύπαρξη εξειδικευμένων αγορών. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 140 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: