dc.contributor.author | Μπακέας, Ηλίας | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-01T08:46:52Z | |
dc.date.available | 2019-11-01T08:46:52Z | |
dc.date.issued | 2019-11-01 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18177 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η ανάλυση της καλλιέργειας στη Μεσσηνία και οι παραδοσιακές καλλιέργιες από το 1942 εώς σήμερα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Καλλιέργεια | el |
heal.keyword | Νομός Μεσσηνίας | el |
heal.keyword | Φυτά | el |
heal.keyword | Κλιματολογικές συνθήκες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.publicationDate | 2018-06-04 | |
heal.abstract | Το θέμα που διαπραγματεύεται η παρούσα πτυχιακή εργασία είναι η σύγκριση της καλλιέργειας τοπικών ποικιλιών στον κάμπο της Μεσσηνίας σε δύο διαφορετικές εποχές ως προς τα συστήματα καλλιέργειας και ως προς τις ανθρώπινες συνήθειες. Στόχος είναι η παρουσίαση των διαφορών που προκύπτουν από τη σύγκριση των δύο ερευνών. Η επιλογή του θέματος έγινε με βάση το ενδιαφέρον για το Νομό Μεσσηνίας καθώς και για τη διαχρονική εξέλιξη των καλλιεργειών. Είναι χρήσιμο να μελετάμε τις καλλιέργειες του τόπου μας , να τις συγκρίνουμε και να ατενίζουμε το μέλλον ώστε να έχουμε γνώση των ποικιλιών της ελληνικής γης και να φροντίσουμε να μη χαθούν οι ποικιλίες του Μεσσηνιακού κάμπου. Η εκπόνηση της παρούσας εργασίας βασίστηκε στις μελέτες του Αϊβαλιωτάκη, Ν. Ε. (1942) «Ο κάμπος της Μεσσηνίας και αι ορειναί λεκάναι αυτού» και «Καταγραφή και συλλογή τοπικών ποικιλιών σε χωριά και οικισμούς πέντε τέως Δήμων της Μεσσηνίας» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας γίνεται αναφορά στα γενικά χαρακτηριστικά του Νομού Μεσσηνίας . Αναλύεται το κλίμα που επικρατεί στο νομό, τα μορφολογικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν , η διοικητική διαίρεσή του και ,τέλος, η πληθυσμιακή και δημογραφική διάθρωσή του. Εν συνεχεία το δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο βασίζεται στην έρευνα του Αϊβαλιωτάκης, Ν. Ε. (1942). Παρουσιάζεται ο τρόπος και οι συνήθειες διαβίωσης των κατοίκων της Μεσσηνίας. Με γνώμονα τη μελέτη του Αϊβαλιωτάκη αναλύονται οι τρόποι οργάνωσης της παραγωγής και οι τοπικές ποικιλίες του νομού. Το τέταρτο κεφάλαιο της μελέτης είναι βασισμένο σε έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και στην καταγραφή των πολυετών τοπικών ποικιλιών σε διάφορες περιοχές και τέλος μέσα από τη συγκριτική μελέτη των δύο ερευνών προκύπτουν τα συμπεράσματα για τις μεσσηνιακές ποικιλίες στην εποχή μας. | el |
heal.advisorName | Δελής, Κωνσταντίνος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: