dc.contributor.author | Αποστόλου, Αθανάσιος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-01T09:33:19Z | |
dc.date.available | 2019-11-01T09:33:19Z | |
dc.date.issued | 2019-11-01 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18181 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η τεχνική της εκτός εδάφους καλλιέργειας μαϊντανού και ραδικιού για την παραγωγή μικροσαλατών | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Σαλατικά | el |
heal.keyword | Τεχνική καλλιέργειας | el |
heal.keyword | Υδροπονία | el |
heal.keyword | Παραγωγή | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής | el |
heal.publicationDate | 2018-10-11 | |
heal.abstract | Οι μικροσαλάτες είναι νέες στην αγορά και σχετικά άγνωστες στην Ελλάδα. Είναι νέα και τρυφερά φύλλα που βρίσκονται σε μια ευχάριστη παλέτα χρωμάτων, υφών και γεύσεων (Pfeiffer, Silva&Colquhoun, 2015, Weber, 2017). Κερδίζουν δημοτικότητα ως νέο γαστρονομικό συστατικό και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση σαλάτας ή ως βρώσιμες γαρνιτούρες για να διακοσμήσουν μια μεγάλη ποικιλία από άλλα πιάτα. Λόγω των υψηλότερων σημείων τιμών στη λιανική πώληση, οι μικροσαλάτες θεωρούνται προϊόν υψηλής ποιότητας (Baenas et al., 2017). Η έφεση στην παραγωγή τους τα τελευταία χρόνια οφείλεται τόσο στην διατροφική τους αξία, όσο και στην περιβαλλοντική αξία της ίδιας της παραγωγής τους. Η κατανάλωση μικροσαλάτων φαίνεται να αυξάνεται λόγω των υψηλότερων συγκεντρώσεων βιοδραστικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά από ό, τι τα ώριμα χόρτα, τα οποία είναι σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία. Αρκετές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια τάση μετακίνησης προς τις μικροσαλάτες από περιβαλλοντική και διατροφική άποψη. Σύμφωνα με μερικές μελέτες, οι μικροσαλάτεςπεριέχουν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων από το αντίστοιχο ώριμο λαχανικό, και αυτό απαιτώντας λιγότερους πόρους (οικονομικού, εργασίας αλλά και φυσικούς) για την ανάπτυξη τους από τα ώριμα αντίστοιχα λαχανικά (Durham, 2017). | el |
heal.advisorName | n/a | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: