Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Tο ρόδι στην Ελλάδα: χρήσεις, καλλιέργεια και ιδιότητες

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λουλούση, Σταυρούλα Ευαγγελία el
dc.date.accessioned 2019-11-01T11:57:58Z
dc.date.available 2019-11-01T11:57:58Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18193
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Tο ρόδι στην Ελλάδα: χρήσεις, καλλιέργεια και ιδιότητες el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ρόδια el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract H ροδιά είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά καλλιεργούμενα οπωροφόρα δένδρα. Το φρούτοτης αναφέρεται σε διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες ανά την υφήλιο. Θεωρείται σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας, της ευημερίας και της γονιμότηταςκαι εξακολουθεί και μέχρι σήμερα να αποτελεί σύμβολο δικαιοσύνης και ηθικής. Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια ροδιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια ενώ στο σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής τα «ηνία» τακρατά η Ινδία και ακολουθούν το Ιράν και οι ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια η ροδιά είναι το αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας, λόγωτης αυξημένης ποσότητάς της σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα η φαρμακευτική σπουδαιότητα του ροδιού να γίνεται όλο και πιο σημαντική. Σύμφωνα με έρευνες το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο χυμό ροδιού προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ΄ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, η πλούσια περιεκτικότητα του χυμού της ροδιάς σε πολυφαινόλες, δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς ερευνητές να θεωρούν ότι το ρόδι έχει πολλές αντικαρκινικές δράσεις (προληπτική, αντιμεταστατική, εναντίον της αγγειογένεσης κλπ). Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθούν και να παρουσιαστούν οι ευεργετικές για την ανθρώπινη υγεία ιδιότητες του ροδιού καθώς και να εξεταστεί η επίδραση παραγόντων όπως είναι η πίεση, η απόδοση σε χυμό και ο χρόνος, στις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις του αλλά και στην περιεκτικότητά του σε φαινόλες. el
heal.advisorName Βάκρος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName Αγριοπούλου, Σοφία el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 69
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές