dc.contributor.author | Λουλούση, Σταυρούλα Ευαγγελία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-01T11:57:58Z | |
dc.date.available | 2019-11-01T11:57:58Z | |
dc.date.issued | 2019-11-01 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18193 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Tο ρόδι στην Ελλάδα: χρήσεις, καλλιέργεια και ιδιότητες | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ρόδια | el |
heal.keyword | Καλλιέργεια | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | H ροδιά είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά καλλιεργούμενα οπωροφόρα δένδρα. Το φρούτοτης αναφέρεται σε διάφορους πολιτισμούς και θρησκείες ανά την υφήλιο. Θεωρείται σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας, της ευημερίας και της γονιμότηταςκαι εξακολουθεί και μέχρι σήμερα να αποτελεί σύμβολο δικαιοσύνης και ηθικής. Στην Ελλάδα, η καλλιέργεια ροδιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια ενώ στο σύνολο της παγκόσμιας παραγωγής τα «ηνία» τακρατά η Ινδία και ακολουθούν το Ιράν και οι ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια η ροδιά είναι το αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας, λόγωτης αυξημένης ποσότητάς της σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα η φαρμακευτική σπουδαιότητα του ροδιού να γίνεται όλο και πιο σημαντική. Σύμφωνα με έρευνες το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο χυμό ροδιού προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωμάτωσης των αρτηριών και κατ΄ επέκταση από καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, η πλούσια περιεκτικότητα του χυμού της ροδιάς σε πολυφαινόλες, δίνει τη δυνατότητα σε αρκετούς ερευνητές να θεωρούν ότι το ρόδι έχει πολλές αντικαρκινικές δράσεις (προληπτική, αντιμεταστατική, εναντίον της αγγειογένεσης κλπ). Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να μελετηθούν και να παρουσιαστούν οι ευεργετικές για την ανθρώπινη υγεία ιδιότητες του ροδιού καθώς και να εξεταστεί η επίδραση παραγόντων όπως είναι η πίεση, η απόδοση σε χυμό και ο χρόνος, στις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις του αλλά και στην περιεκτικότητά του σε φαινόλες. | el |
heal.advisorName | Βάκρος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | Αγριοπούλου, Σοφία | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 69 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: