dc.contributor.author | Παυλίδου, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-01T12:11:51Z | |
dc.date.available | 2019-11-01T12:11:51Z | |
dc.date.issued | 2019-11-01 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18195 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Διατροφικά οφέλη κατανάλωσης της μαστίχας και πιθανές εφαρμογές της | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Μαστίχα | el |
heal.keyword | Διατροφικά οφέλη | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την μαστίχα, ένα πολυδύναμο φυσικό προϊόν που λαμβάνεται με τη μορφή ρητίνης από το δέντρο Pistacia. Τα τελευταία χρόνια η μαστίχα έχει προσελκύσει το επιστημονικό και καταναλωτικό ενδιαφέρον και πολλές έρευνες παρουσιάζουν την αντιμικροβιακή, αντικαρκινική, αντιφλεγμονώδη δράση της. Οι πολυάριθμες ιδιότητες της έχουν οδηγήσει στην αυξανόμενη χρήση της στη βιομηχανία τροφίμων, τη φαρμακευτική, τα καλλυντικά και την ποτοποιία. Στη παρούσα εργασία, αναλύεται η διαδικασία παραγωγής της μαστίχας και των προϊόντων της καθώς και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της ρητίνης. Επίσης, παρουσιάζονται οι πολλαπλές δράσεις της μαστίχας καθώς και η προοπτική εφαρμογών της σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς. | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 55 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: