Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Επίδραση της αλατότητας στην αντιοξειδωτική δράση διαφόρων αντιοξειδωτικών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπαχριστοδούλου, Νικολέττα el
dc.date.accessioned 2019-11-01T12:25:21Z
dc.date.available 2019-11-01T12:25:21Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18197
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Επίδραση της αλατότητας στην αντιοξειδωτική δράση διαφόρων αντιοξειδωτικών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Η αλλοίωση των τροφίμων επιταχύνεται από την επίδραση χημικών αντιδράσεων. H αντίδραση της οξείδωσης μειώνει την διάρκεια ζωής των λιπαρών τροφίμων. Για τον έλεγχο και τον περιορισμό την οξειδωτικής αντίδρασης χρησιμοποιούνται τα αντιοξειδωτικά τα οποία διακρίνονται σε φυσικά και συνθετικά. Σκοπός τους είναι να σταθεροποιήσουν τα λιπίδια στα τρόφιμα και παράλληλα να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής τους αναστέλλοντάς τις διαδικασίες οξείδωσης. Οι μέθοδοι ποσοτικοποίησης της αντιοξειδωτικής δραστικότητας των διαφόρων αντιοξειδωτικών είναι πολυάριθμοι. Μια από αυτές τις μεθόδους είναι η λεύκανση β-καροτένιου η οποία λειτουργεί σε ένα υδατικό γαλάκτωμα λινολεϊκού οξέος και β-καροτένιου το οποίο αποχρωματίζεται εξαιτίας της δημιουργίας ριζών από την οξείδωση του λιπιδίου με θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες. Ένας από τους παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζει την αντιοξειδωτική δραστικότητα των αντιοξειδωτικών ενώσεων είναι η επίδραση του ΝaCl. Στην παρούσα εργασία μελετάται η επίδραση της αλατότητας στην αντιοξειδωτική δράση διαφόρων αντιοξειδωτικών σε pH 5.5, 6.5 και 7.4 με την μέθοδο της λεύκανση β-καροτένιου. Η αλατότητα προκαλεί μείωση της αντιοξειδωτικής δράσης. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 82
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές