dc.contributor.author | Παπαχριστοδούλου, Νικολέττα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-01T12:25:21Z | |
dc.date.available | 2019-11-01T12:25:21Z | |
dc.date.issued | 2019-11-01 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18197 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Επίδραση της αλατότητας στην αντιοξειδωτική δράση διαφόρων αντιοξειδωτικών | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αντιοξειδωτικά | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Η αλλοίωση των τροφίμων επιταχύνεται από την επίδραση χημικών αντιδράσεων. H αντίδραση της οξείδωσης μειώνει την διάρκεια ζωής των λιπαρών τροφίμων. Για τον έλεγχο και τον περιορισμό την οξειδωτικής αντίδρασης χρησιμοποιούνται τα αντιοξειδωτικά τα οποία διακρίνονται σε φυσικά και συνθετικά. Σκοπός τους είναι να σταθεροποιήσουν τα λιπίδια στα τρόφιμα και παράλληλα να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής τους αναστέλλοντάς τις διαδικασίες οξείδωσης. Οι μέθοδοι ποσοτικοποίησης της αντιοξειδωτικής δραστικότητας των διαφόρων αντιοξειδωτικών είναι πολυάριθμοι. Μια από αυτές τις μεθόδους είναι η λεύκανση β-καροτένιου η οποία λειτουργεί σε ένα υδατικό γαλάκτωμα λινολεϊκού οξέος και β-καροτένιου το οποίο αποχρωματίζεται εξαιτίας της δημιουργίας ριζών από την οξείδωση του λιπιδίου με θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες. Ένας από τους παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζει την αντιοξειδωτική δραστικότητα των αντιοξειδωτικών ενώσεων είναι η επίδραση του ΝaCl. Στην παρούσα εργασία μελετάται η επίδραση της αλατότητας στην αντιοξειδωτική δράση διαφόρων αντιοξειδωτικών σε pH 5.5, 6.5 και 7.4 με την μέθοδο της λεύκανση β-καροτένιου. Η αλατότητα προκαλεί μείωση της αντιοξειδωτικής δράσης. | el |
heal.advisorName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 82 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: