dc.contributor.author | Χριστοδουλάκη, Αναστασία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-04T12:26:43Z | |
dc.date.available | 2019-11-04T12:26:43Z | |
dc.date.issued | 2019-11-04 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18208 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η τεχνική της διαύγασης του οίνου και τα πιθανά σφάλματά της | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Οινοποίηση | el |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Ο τρόπος που σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο, στρώνεται ένα τραπέζι, τα φαγητά που περιλαμβάνει, οι γεύσεις που αναδεικνύει, σκιαγραφούν με ακρίβεια τον πολιτισμό, την παράδοση και τις συνήθειες της κοινωνίας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι που κάθονται γύρω από αυτό για να το απολαύσουν. Και φυσικά απαραίτητο και αναπόσπαστο συμπλήρωμα του χώρου της γεύσης, το κρασί. Προϊόν με ιστορία που χάνεται στο χώρο του μυθου, θεοποιημένο από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, στοιχείο του τελετουργικού πολλών θρησκειών. Ο ρόλος που παίζει ο οίνος στη ζωή του ανθρώπου είναι πολυσύνθετος. Συμμετέχει στο διαιτολόγιο των ανθρώπων, επιδρά υγιεινά στην ανάπτυξή τους, όταν δεν γίνεται κατάχρηση, και την ίδια στιγμή είναι στοιχείο ψυχαγωγίας με την έννοια του κεφιού και της χαράς. Μητέρα του κρασιού είναι η άμπελος και για την ακρίβεια ο χυμός του καρπού της, ο μούστος. Απ’ αυτόν το γλυκό χυμό, που περιέχει νερό, ζάχαρη άλλα και τουλάχιστον 200 ακόμα πολύτιμα συστατικά, παράγεται με τη βοήθεια της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί που φτάνει στον τελικό καταναλωτή. Προκειμένου λοιπόν να παραχθεί ένας διαυγής οίνος και κατόπιν να διατεθεί στο εμπόριο, είναι απαραίτητο να υποστεί κάποιες διεργασίες, οι οποίες θα τον απαλλάξουν από τα ιζήματα με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του καταναλωτή. Οι τεχνικές αυτές είναι, η διαύγαση με φυγοκέντριση, η διαύγαση με κολάρισμα, η διαύγαση με διήθηση καθώς και η φυσική διαύγαση. Ωστόσο, είναι δυνατό η διαύγαση, να προκαλέσει και κάποια σφάλματα τα οποία μπορεί να οφείλονται είτε σε κολλοειδή, είτε σε μέταλλα. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 114 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: