Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Εφαρμογή γενετικά τροποποιημένων ζυμών στην παράγωγη οίνου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χουχούμη, Αναστασία Μαρία el
dc.date.accessioned 2019-11-04T12:35:59Z
dc.date.available 2019-11-04T12:35:59Z
dc.date.issued 2019-11-04
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18209
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Εφαρμογή γενετικά τροποποιημένων ζυμών στην παράγωγη οίνου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Ζύμωση el
heal.keyword Αλκοόλες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Ο οίνος είναι το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά με αλκοολική ζύμωση ολική ή μερική νωπών σταφυλιών που έχουν σπασθεί ή όχι ή γλεύκους σταφυλιών. Σημαντικό κομμάτι για την παραγωγή ενός οίνου καλής ποιότητας αποτελεί και η χημική σύσταση του οίνου αλλά και το μέσο της ζύμωσης που δεν είναι άλλο από τις ζύμες που χρησιμοποιούνται. Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα αλκοολικής ζύμωσης με την βοήθεια μιας γενετικά τυποποιημένης ζύμης σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ζυμώσεις σε δείγματα ανασυσταμένου γλεύκους σε τρείς διαφορετικές θερμοκρασίες στους 30ο C, στους 15ο C και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι ζυμώσεις έγιναν με άγρια ζύμη w303-1a και με γενετικά τροποποιημένη ζύμη στην οποία έχει γίνει μετάλλαξη στην πρωτεΐνη msn2 και στο αμινοξύ 582 έχοντας αντικαταστήσει το αμινοξύ σερίνη με αλανίνη. Τέλος, μετρήθηκαν ο βαθμός Baume, η οξύτητα, ο χρόνος ζύμωσης τα οποία έχουν δοθεί σε πίνακες στα αποτελέσματα της εργασίας. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 76
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές