dc.contributor.author | Χουχούμη, Αναστασία Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-04T12:35:59Z | |
dc.date.available | 2019-11-04T12:35:59Z | |
dc.date.issued | 2019-11-04 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18209 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Εφαρμογή γενετικά τροποποιημένων ζυμών στην παράγωγη οίνου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Οινοποίηση | el |
heal.keyword | Ζύμωση | el |
heal.keyword | Αλκοόλες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Ο οίνος είναι το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά με αλκοολική ζύμωση ολική ή μερική νωπών σταφυλιών που έχουν σπασθεί ή όχι ή γλεύκους σταφυλιών. Σημαντικό κομμάτι για την παραγωγή ενός οίνου καλής ποιότητας αποτελεί και η χημική σύσταση του οίνου αλλά και το μέσο της ζύμωσης που δεν είναι άλλο από τις ζύμες που χρησιμοποιούνται. Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα αλκοολικής ζύμωσης με την βοήθεια μιας γενετικά τυποποιημένης ζύμης σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ζυμώσεις σε δείγματα ανασυσταμένου γλεύκους σε τρείς διαφορετικές θερμοκρασίες στους 30ο C, στους 15ο C και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Οι ζυμώσεις έγιναν με άγρια ζύμη w303-1a και με γενετικά τροποποιημένη ζύμη στην οποία έχει γίνει μετάλλαξη στην πρωτεΐνη msn2 και στο αμινοξύ 582 έχοντας αντικαταστήσει το αμινοξύ σερίνη με αλανίνη. Τέλος, μετρήθηκαν ο βαθμός Baume, η οξύτητα, ο χρόνος ζύμωσης τα οποία έχουν δοθεί σε πίνακες στα αποτελέσματα της εργασίας. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 76 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: