Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ανάλυση των κρίσιμων σημείων ελέγχου στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000) σε επιχείρηση επεξεργασίας ή τυποποίησης ελιών και ελαιολάδων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Νικοδήμα, Σουζάνα el
dc.date.accessioned 2019-11-04T14:23:44Z
dc.date.available 2019-11-04T14:23:44Z
dc.date.issued 2019-11-04
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18214
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Ανάλυση των κρίσιμων σημείων ελέγχου στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (ISO 22000) σε επιχείρηση επεξεργασίας ή τυποποίησης ελιών και ελαιολάδων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελιές el
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Ασφάλεια τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2018
heal.abstract Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη του πρότυπου συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000/2005 καθώς και η εφαρμογή του σε μια τυπική βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας ελιάς και ελαιολάδου. Η μελέτη έγινε βάση βιβλιογραφικής έρευνας. Παρατηρούνται οι αρχές και τα στάδια του HACCP καθώς και η ανάλυση των κινδύνων (hazards) και η παρέμβαση στα κρίσιμα σημεία έλεγχου της παραγωγικής διαδικασίας. Το σύνολο αυτών αποτελούν την μεθοδολογία για την πρόληψη, εξάλειψη η μείωση του κινδύνου σε αποδεκτά για την δημόσια υγεία επίπεδα, γνωστή και ως ISO 22000/2005. Στις μέρες μας, η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζετε υποχρεωτικά στις βιομηχανίες που εμπλέκονται στη αλυσίδα παραγωγής τροφίμων, από την παραγωγή, την μεταφορά και την αποθήκευση έως τη λιανική πώληση για την διαχείριση της ασφάλειας των προϊόντων τους. Το ISO 22000/2005 είναι ένα προληπτικό σύστημα που επικεντρώνετε στα σημεία που σχετίζονται με κινδύνους στα τρόφιμα σε ολόκληρη την παραγωγική τους διαδικασία, μέχρι την τελική τους χρήση από τους καταναλωτές, και το οποίο σχετίζετε με την μοναδικότητα του κάθε τροφίμου, της μεθόδου παραγωγής του και της βιομηχανικής μονάδας στην οποία αυτό παράγεται. Στην συνέχεια γίνεται μια ιστορική αναδρομή της ελαιοκαριέργειας στην Ελλάδα καθώς και η παγκόσμια παραγώγη και το μέλλον του ελαιολάδου που απεικονίζονται σε σχετικά σχεδιαγράμματα. Στην συνέχεια γίνεται ανάλυση των κινδύνων ασφάλειας (μικροβιολογικών, φυσικών, χημικών) που παρουσιάζονται στη βιομηχανική παραγωγή της ελιάς και του ελαιολάδου από την παραλαβή των πρώτων υλών, την παραγωγική διαδικασία έως και την κατανάλωση του προϊόντος. Κατόπιν παρουσιάζεται μια γενικευμένη εφαρμογή του προγράμματος HACCP σε μονάδα παραγωγής ελιάς και ελαιολάδου. Έτσι δημιουργείται συγκεντρωτικός πίνακας που περιλαμβάνονται οι πιθανοί κίνδυνοι ασφάλειας κατά τη διαδικασία καθώς και οι αιτίες δημιουργίας τους, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνονται για την αποφυγή τους ή την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας παρουσίασής τους και οι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται για τη διασφάλιση ασφάλειας, καθώς και τα κρίσιμα όρια ή οι κρίσιμοι παράγοντες για κάθε κίνδυνο. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 119
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές