dc.contributor.author | Καραββαρίτη, Κωνσταντίνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-04T14:34:57Z | |
dc.date.available | 2019-11-04T14:34:57Z | |
dc.date.issued | 2019-11-04 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18215 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Eξαγωγή και χαρακτηρισμός υδροκολλοειδών από φυτικούς ιστούς | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Υδροκολλοειδή | el |
heal.keyword | Εδαφική υγρασία | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2018 | |
heal.abstract | Τα υδροκολλοειδή ή αλλιώς κόμμεα είναι μια ομάδα ευρύτατων διαδεδομένων πρόσθετων υλικών στα τρόφιμα, έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα και χρησιμοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις απαιτήσεις, επίσης έχουν ιδιότητες που τα καθιστούν απαραίτητα για κάποια προϊόντα. Γενικά τα υδροκολλοειδή είναι μακρομοριακές οργανικές ενώσεις που έχουν την ικανότητα να εγκλωβίζουν ποσότητες νερού μεταξύ των αλυσίδων και των κλάδων που υπάρχουν στις μοριακές δομές τους.Τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά με αποτέλεσμα να υπάρχει η αύξηση της ζήτησης στην αγορά η οποία εκτιμάται γύρω στα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ταυτόχρονα να παρατηρείται και αυξανόμενο ερευνητικό ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση νέων πρώτων υλών ως πιθανών πηγών υδροκολλοειδών τροφίμων. Τα υδροκολλοειδή χωρίζονται σε ζωικά και φυτικά, οι καταναλωτές προτιμούν τα φυτικά υδροκολλοειδή τα οποίαπροέρχονται απόφυτικούς ιστούςκαθώς έχουν μια πιο φιλική εικόνα. Στην παρούσα εργασία έγινε η προσπάθεια εξαγωγής υδροκολλοειδών από ιστούς μπάμιας, φακής και από πράσινα φασόλια, ακολουθώντας τη διαδικασία της εκχύλισης. Στη συνέχεια χαρακτηρίστηκαν αυτά τα κολλοειδή ως προς την κατανομή του μεγέθους σωματιδίων με τη βοήθεια της διαφορικής σκέδασης φωτός, ενώ με την αέριο χρωματογράφο αναστρεφομένης ροής χαρακτηρίστηκε η επιφάνεια των κολλοειδών, τέλος με χρήση ηλεκτρονικής μικροσκοπίας σάρωσης αποκτήθηκε μια πολύ καλή εικόνα για τα υδροκολλοειδή. Εκτός από τα ανωτέρω με τη βοήθεια της διαδικασίας Bradford μετρήθηκαν οι πρωτεΐνες σε όλα τα δείγματα υδροκολλοειδών. Τέλος, μετρήθηκε το ποσοστό υγρασίας κάθε δείγματος καθώς και η περιεκτικότητα σε ανόργανα συστατικά με προσδιορισμό της τέφρας σε κάθε δείγμα.. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιώαννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 92 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: