Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Το αυγοτάραχο, η προέλευση του, η παραγωγή του και η μεταποίηση του ως προϊόν αλιείας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Δόξα, Μαργαρίτα el
dc.date.accessioned 2019-11-04T16:02:59Z
dc.date.available 2019-11-04T16:02:59Z
dc.date.issued 2019-11-04
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18219
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Το αυγοτάραχο, η προέλευση του, η παραγωγή του και η μεταποίηση του ως προϊόν αλιείας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αλιεία el
heal.keyword Αυγοτάραχο el
heal.keyword Ψάρια el
heal.keyword Χαβιάρι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract αυγοτάραχο είναι ένα προϊόν του οποίου η ιστορία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έγινε γνωστό κατά την περίοδο των αρχαίων Αιγυπτίων, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι και τη βυζαντινή αυτοκρατορία με την ονομασία «οιοτάριχον». Το «ελληνικό χαβιάρι» προέρχεται από το θηλυκό ψάρι κέφαλος και αλιεύεται σε λιμνοθάλασσες με φυσικό τρόπο. Με την πάροδο των χρόνων και μετά από αρκετές έρευνες αποφάνθηκε πως το «χρυσάφι της λιμνοθάλασσας» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι ψαράδες, έχει πλούσια διατροφική αξία και πολλά ενεργητικά οφέλη. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργασίας μελετήθηκαν οι τρόποι αλίευσης των κέφαλων, η διαδικασία που ακολουθείται για να βγουν τα αυγά στην αγορά, καθώς και τα πλούσια ενεργητικά οφέλη που παρέχει το αυγοτάραχο στο ανθρώπινο σώμα, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν άγνωστα. Γνωστοποιούνται τα κυριότερα για τις λιμνοθάλασσες που γενούν οι κέφαλοι, τα οικονομικά οφέλη και οι διακρίσεις που προσφέρουν οι εταιρίες παραγωγής του αυγοτάραχου, τα διάφορα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, η συνύπαρξη αυτού του προϊόντος με το σύστημα διαχείρισης και ποιότητας (HACCP) και τέλος προσφέρεται η απάντηση στο ερώτημα αυγοτάραχο ή χαβιάρι. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Ζακυνθινός, Γεώργιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 62
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές