dc.contributor.author | Δόξα, Μαργαρίτα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-04T16:02:59Z | |
dc.date.available | 2019-11-04T16:02:59Z | |
dc.date.issued | 2019-11-04 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18219 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Το αυγοτάραχο, η προέλευση του, η παραγωγή του και η μεταποίηση του ως προϊόν αλιείας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αλιεία | el |
heal.keyword | Αυγοτάραχο | el |
heal.keyword | Ψάρια | el |
heal.keyword | Χαβιάρι | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | αυγοτάραχο είναι ένα προϊόν του οποίου η ιστορία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έγινε γνωστό κατά την περίοδο των αρχαίων Αιγυπτίων, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι και τη βυζαντινή αυτοκρατορία με την ονομασία «οιοτάριχον». Το «ελληνικό χαβιάρι» προέρχεται από το θηλυκό ψάρι κέφαλος και αλιεύεται σε λιμνοθάλασσες με φυσικό τρόπο. Με την πάροδο των χρόνων και μετά από αρκετές έρευνες αποφάνθηκε πως το «χρυσάφι της λιμνοθάλασσας» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι ψαράδες, έχει πλούσια διατροφική αξία και πολλά ενεργητικά οφέλη. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργασίας μελετήθηκαν οι τρόποι αλίευσης των κέφαλων, η διαδικασία που ακολουθείται για να βγουν τα αυγά στην αγορά, καθώς και τα πλούσια ενεργητικά οφέλη που παρέχει το αυγοτάραχο στο ανθρώπινο σώμα, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν άγνωστα. Γνωστοποιούνται τα κυριότερα για τις λιμνοθάλασσες που γενούν οι κέφαλοι, τα οικονομικά οφέλη και οι διακρίσεις που προσφέρουν οι εταιρίες παραγωγής του αυγοτάραχου, τα διάφορα είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, η συνύπαρξη αυτού του προϊόντος με το σύστημα διαχείρισης και ποιότητας (HACCP) και τέλος προσφέρεται η απάντηση στο ερώτημα αυγοτάραχο ή χαβιάρι. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 62 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: