dc.contributor.author | Λιότσου, Σπυριδούλα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-04T16:33:00Z | |
dc.date.available | 2019-11-04T16:33:00Z | |
dc.date.issued | 2019-11-04 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18223 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μεθοδολογίες παραγωγής και ποιοτικά χαρακτηριστικά βαλσάμικου ξυδιόυ | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ξύδι | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Τα τελευταία χρόνια παράγονται και κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά βιομηχανικά προϊόντα με την επωνυμία ''βαλσαμικό ξύδι'', τα οποία έχουν κερδίσει την προτίμηση και τα μερίδια αγοράς των καταναλωτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.Πέρα από αυτά, συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν υψηλότερες εμπορικές τιμές τα ιταλικά παραδοσιακά βαλσαμικά ξύδια της Modena (TBVM) και της ReggioEmilia (TBVRE), καθώς και το βιομηχανικό βαλσαμικό ξύδι της Modena (BVM). Τα προϊόντα αυτά προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχουν καταχωρηθεί ως προϊόντα ''Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης'' (ΠΟΠ) και ''Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης'' (ΠΓΕ), αντίστοιχα. Είναι αναμφισβήτητα υψηλής ποιότητας προϊόντα, που εκτιμώνται ευρέως στη σύγχρονη γαστρονομία. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας επιχειρείται μία καταγραφή των κατηγοριών βαλσαμικών ξυδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με εστίαση στις πρώτες ύλες και τις παραγωγικές τους διαδικασίες, καθώς και στη σύνθεση και τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία διαφέρουν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ποικίλων μεθοδολογιών παρασκευής. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 75 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: