Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μεθοδολογίες παραγωγής και ποιοτικά χαρακτηριστικά βαλσάμικου ξυδιόυ

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λιότσου, Σπυριδούλα el
dc.date.accessioned 2019-11-04T16:33:00Z
dc.date.available 2019-11-04T16:33:00Z
dc.date.issued 2019-11-04
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18223
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μεθοδολογίες παραγωγής και ποιοτικά χαρακτηριστικά βαλσάμικου ξυδιόυ el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ξύδι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Τα τελευταία χρόνια παράγονται και κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά βιομηχανικά προϊόντα με την επωνυμία ''βαλσαμικό ξύδι'', τα οποία έχουν κερδίσει την προτίμηση και τα μερίδια αγοράς των καταναλωτών σε σύντομο χρονικό διάστημα.Πέρα από αυτά, συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν υψηλότερες εμπορικές τιμές τα ιταλικά παραδοσιακά βαλσαμικά ξύδια της Modena (TBVM) και της ReggioEmilia (TBVRE), καθώς και το βιομηχανικό βαλσαμικό ξύδι της Modena (BVM). Τα προϊόντα αυτά προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και έχουν καταχωρηθεί ως προϊόντα ''Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης'' (ΠΟΠ) και ''Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης'' (ΠΓΕ), αντίστοιχα. Είναι αναμφισβήτητα υψηλής ποιότητας προϊόντα, που εκτιμώνται ευρέως στη σύγχρονη γαστρονομία. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας επιχειρείται μία καταγραφή των κατηγοριών βαλσαμικών ξυδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με εστίαση στις πρώτες ύλες και τις παραγωγικές τους διαδικασίες, καθώς και στη σύνθεση και τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, τα οποία διαφέρουν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής ποικίλων μεθοδολογιών παρασκευής. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 75
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές