Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Έντομα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τρόποι αντιμετώπισης

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Κέντρου, Αθανασία el
dc.date.accessioned 2019-11-05T10:04:28Z
dc.date.available 2019-11-05T10:04:28Z
dc.date.issued 2019-11-05
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18228
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Έντομα αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων και τρόποι αντιμετώπισης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Έντομα el
heal.keyword Γεωργικά προϊόντα el
heal.keyword Γεωργικές αποθήκες el
heal.keyword Αντιμετώπιση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.publicationDate 2018-03-20
heal.abstract Από τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι παρήγαγαν ποσότητες αγαθών τα οποία αποθήκευαν έχοντας σκοπό να τα διατηρήσουν για μακρό χρονικό διάστημα, μεταποιήσουν, να τα μεταφέρουν, ή και να τα καταναλώσουν. Με την πάροδο των χρόνων και λόγω της ταχείας αύξησης του πληθυσμού της γης, αναδεικνύεται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη για υψηλότερη παραγωγή βρώσιμων γεωργικών προϊόντων, ώστε να εξασφαλιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της διατροφής του ανθρώπου. Κατά την αποθήκευση τους, στα γεωργικά προϊόντα αναπτύσσονται πληθυσμοί διαφόρων επιβλαβών αρθροπόδων (εντόμων, ακάρεων) και παθογόνων, προκαλώντας τους ποιοτική υποβάθμιση και σημαντικές απώλειες. Επίσης, η ανάπτυξη πληθυσμών ανεπιθύμητων οργανισμών σε αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα, όπως εντόμων και ακάρεων, είναι εφικτό να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στους καταναλωτές των προϊόντων αυτών, π.χ. την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Επομένως, η αντιμετώπιση των ακάρεων και εντόμων στα αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα είναι επιτακτική ανάγκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιείται με μεθόδους διαφορετικές από την καταπολέμηση των εχθρών των γεωργικών καλλιεργειών (Αδαμόπουλος, 2013). Αυτό συμβαίνει, επειδή οι συνθήκες που επικρατούν στο ύπαιθρο όπου καλλιεργούνται τα φυτά, είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που επικρατούν κατά την αποθήκευση των γεωργική προϊόντων. Ο επιστημονικός κλάδος της Εντομολογίας που αναπτύχθηκε για την έρευνα των κατάλληλων μεθόδων αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών σε αποθηκευμένα ή υπό επεξεργασία γεωργικά προϊόντα, έχει σήμερα στη χώρα μας και διεθνώς μεγάλη ανάπτυξη και μας προσφέρει όλο και πιο αποτελεσματικούς τρόπους δράσης. el
heal.advisorName Σταθάς, Γεώργιοσ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics