Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Τυποποίηση και εκβιομηχάνιση του καλαμποκιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Χαλουλάκος, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2019-11-05T11:21:53Z
dc.date.available 2019-11-05T11:21:53Z
dc.date.issued 2019-11-05
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18232
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Τυποποίηση και εκβιομηχάνιση του καλαμποκιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.keyword Καλαμπόκι el
heal.keyword Διαγράμματα ροής el
heal.keyword Προϊόντα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.publicationDate 2018-05-29
heal.abstract Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος (Zea mays), αποτελεί σημαντική πηγή τροφής για μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Αποτελεί μια τροφή με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, καθώς αναπληρώνει τις αποθήκες γλυκόζης του οργανισμού, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος B και μαγνήσιο, σε διαιτητικές ίνες οι οποίες βοηθούν και στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και τα λιπαρά οξέα που περιέχει μειώνουν την LDL -χοληστερόλη. Για αυτό το λόγο η τυποποίηση και η εκβιομηχάνισή του, αποτελούν έναν διαρκώς αυξανόμενο τομέα που αποφέρει πολλά κέρδη παγκοσμίως. Η παρούσα μελέτη έχει σαν στόχο να παρουσιάσει της μορφές τυποποίησης του αραβόσιτου, τα στάδια παραγωγής και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν αν δεν πραγματοποιηθεί σωστά η διαδικασία τυποποίησης. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται σύντομη ιστορική αναφορά, και σύντομη περιγραφή του φυτού. Επίσης αναλύονται τα θρεπτικά του συστατικά. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται οι τύποι του καλαμποκιού που υπάρχουν, τα κύρια προϊόντα που συναντώνται στην αγορά, οι βιομηχανικές διαδικασίες, τα στάδια μεταποίησης του αραβόσιτου, και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη το καλαμπόκι. Η μεταποίηση του αραβόσιτου παρουσιάζεται στο κεφάλαιο αυτό και μέσα από διαγράμματα ροής. Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφέρονται οι επιμολύνσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της τροποποίησης του. Οι επιμολύνσεις αυτές μπορεί να είναι φυσικές, χημικές και μικροβιολογικές. Επίσης γίνεται αναφορά στην σημαντικότητα δημιουργίας παρτίδων για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιμολύνσεων κατά τη διαδικασία τροποποίησης. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο, γίνεται ανάλυση κινδύνων, δηλαδή αναφέρονται τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε κάθε στάδιο παραγωγής, πως μπορεί να γίνει η αποφυγή τους και σε περίπτωση που το προϊόν μολυνθεί τελικά, ποιες θα πρέπει να είναι οι περεταίρω ενέργειες. Στο τέλος της εργασίας ακολουθεί παράρτημα με τη νομοθεσία, και με τους ακριβείς κινδύνους (μύκητες, ακάρεα κτλ) που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τροποποίησης. el
heal.advisorName Δελής, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές