Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Χρήση νιτρωδών και νιτρικών αλάτων στη συντήρηση των προϊόντων κρέατος

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπασημάκης, Γιώργος el
dc.date.accessioned 2019-11-05T12:58:09Z
dc.date.available 2019-11-05T12:58:09Z
dc.date.issued 2019-11-05
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18237
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Χρήση νιτρωδών και νιτρικών αλάτων στη συντήρηση των προϊόντων κρέατος el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Κρέας el
heal.keyword Προϊόντα κρέατος el
heal.keyword Συντήρηση τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Το κρέας είναι ίσως η σημαντικότερη τροφή για τον άνθρωπο σε συνδυασμό φυσικά και με άλλες. Ανά τα χρόνια έχουν υπάρξει διάφοροι μέθοδοι συντήρησης του κρέατος και των προϊόντων του με πρωταρχικές το αλάτισμα και το κάπνισμα. Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό να παρουσιάσει την χρήση των νιτρωδών και νιτρικών στην συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων αυτού. Αρχικά, γίνεται αναφορά στο κρέας, τα είδη και τα προϊόντα του. Επίσης αναφέρονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι χημικές ιδιότητες αυτού καθώς και η διατροφική του αξία. Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην επεξεργασία και την συντήρηση των τροφίμων γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το κρέας και τα προϊόντα του. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά για την χρήση των πρόσθετων ουσιών στα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα στην χρήση των νιτρωδών και νιτρικών στην συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων αυτού. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα που εξάγονται από την βιβλιογραφική μελέτη για την επεξεργασία, παραγωγή και συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων του με βασικότερη την χρήση των νιτρωδών και νιτρικών αλάτων. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 72
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές