dc.contributor.author | Παπασημάκης, Γιώργος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-05T12:58:09Z | |
dc.date.available | 2019-11-05T12:58:09Z | |
dc.date.issued | 2019-11-05 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18237 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Χρήση νιτρωδών και νιτρικών αλάτων στη συντήρηση των προϊόντων κρέατος | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Κρέας | el |
heal.keyword | Προϊόντα κρέατος | el |
heal.keyword | Συντήρηση τροφίμων | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Το κρέας είναι ίσως η σημαντικότερη τροφή για τον άνθρωπο σε συνδυασμό φυσικά και με άλλες. Ανά τα χρόνια έχουν υπάρξει διάφοροι μέθοδοι συντήρησης του κρέατος και των προϊόντων του με πρωταρχικές το αλάτισμα και το κάπνισμα. Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό να παρουσιάσει την χρήση των νιτρωδών και νιτρικών στην συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων αυτού. Αρχικά, γίνεται αναφορά στο κρέας, τα είδη και τα προϊόντα του. Επίσης αναφέρονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι χημικές ιδιότητες αυτού καθώς και η διατροφική του αξία. Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην επεξεργασία και την συντήρηση των τροφίμων γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το κρέας και τα προϊόντα του. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά για την χρήση των πρόσθετων ουσιών στα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα στην χρήση των νιτρωδών και νιτρικών στην συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων αυτού. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα που εξάγονται από την βιβλιογραφική μελέτη για την επεξεργασία, παραγωγή και συντήρηση του κρέατος και των προϊόντων του με βασικότερη την χρήση των νιτρωδών και νιτρικών αλάτων. | el |
heal.advisorName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 72 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: