Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη της επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και παραγωγή 5 ποικιλιών άνηθου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κεχαγιάς, Βασίλειος el
dc.date.accessioned 2019-11-06T07:22:59Z
dc.date.available 2019-11-06T07:22:59Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18241
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη της επίδρασης της αλατότητας στην ανάπτυξη και παραγωγή 5 ποικιλιών άνηθου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αλατότητα el
heal.keyword Άνηθος el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Ανάπτυξη el
heal.keyword Παραγωγή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2017-11-20
heal.abstract Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Γεωργίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, το φθινόπωρο του 2012. Καλλιεργήθηκαν πέντε ποικιλίες άνηθου: Bouquet, Diana, Ducat, Heirloom/Heritage Variety [DILL] και Tetra, σε γλάστρες όγκου 11 L υπόστρωμα ανάπτυξης των φυτών μη εμπλο υτισμένη τύρφη με ρυθμισμένο pH=5.5 και περλίτη σε αναλογία κατά όγκο 1:1. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου εφαρμόστηκαν τρεις μεταχειρίσεις ποτίσματος με διαλύματα διαφορετικής ηλεκτρικής αγωγιμότητας 2,0 dS / m, 4,0 dS / m και 8,0 dS / m. Την ημέρα συγκομιδής των φυτών μετρήθηκαν το ύψος των φυτών, το νωπό βάρος του υπέργειου μέρους των φυτών, ο αριθμός των φύλλων ανά φυτό, το νωπό βάρος του βλαστού ανά φυτό και το νωπό βάρος των φύλλων ανά φυτό Η υψηλή αλατότητα (8,0 dS / m) προκάλεσε μείωση του ύψους των φυτών, του νωπού βάρους του υπέργειου μέρους του φυτού και του νωπού βάρους των ποικιλιών Diana και Ducat, ενώ δεν επηρέασε αυτά τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης του φυτού στις ποικιλίες Bouquet, Dill και Tetra. Ο αριθμός των φύλλων ανά φυτό δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τις μεταχειρίσεις με διαλύματα διαφορετικής ηλεκτρικής αγωγιμότητας σε όλες τις ποικιλίες ενώ και το νωπό βάρος του βλαστού ανά φυτό δεν επηρεάστηκε σημαντικά στις Diana, Ducat, Dill και Tetra. Από τα αποτελέσματα της εργασίας συμπεραίνεται ότι οι ποικιλίες Bouquet, Dill και Tetra έχουν ανεκτικότητα στην παρουσία αλάτων στο νερό άρδευσης όταν η ηλεκτρική αγωγιμότητα του διαλύματος κυμαίνεται ως και τα 8 dS / m, ενώ οι ποικιλίες Diana, Ducat έχουν ανεκτικότητα στην παρουσία αλάτων όταν η ηλεκτρική αγωγιμότητα του διαλύματος κυμαίνεται ως και τα 4 dS / m. el
heal.advisorName Αλεξόπουλος, Αλέξιος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές