Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε χώρο μαζικής εστίασης όπου παράγει αρτοσκευάσματα-σακχαρώδη προϊόντα-μη αλκοολούχα ποτά

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κουμπενάκη, Χριστίνα el
dc.date.accessioned 2019-11-06T08:36:24Z
dc.date.available 2019-11-06T08:36:24Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18250
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε χώρο μαζικής εστίασης όπου παράγει αρτοσκευάσματα-σακχαρώδη προϊόντα-μη αλκοολούχα ποτά el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ασφάλεια τροφίμων el
heal.keyword Χώροι εστίασης el
heal.keyword Αρτοσκευάσματα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Η σίτιση, είτε λαμβάνει χώρα σε χώρους μαζικής εστίασης είτε διανέμεται από τους χώρους αυτούς, παρουσιάζεται ως καθημερινό φαινόμενο στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Το παραπάνω φαινόμενο κρίνει ως αναγκαία τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων τα οποία παρέχονται σε καταναλωτές και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους. Η ασφάλεια των παρεχόμενων τροφίμων ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), όπως για παράδειγμα είναι το HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points). Η παρούσα πτυχιακή μελέτη παρουσιάζει τόσο μια θεωρητική προσέγγιση του συστήματος HACCP όσο και πρακτική μέσα από την εφαρμογή του σε μονάδα μαζικής εστίασης και συγκεκριμένα σε χώρο όπου παράγει αρτοσκευάσματα, σακχαρώδη προϊόντα και μη αλκοολούχα ποτά. Το HACCP φέρει κάποιες βασικές ενότητες όσο αναφορά το σχεδιασμό και την τεκμηρίωσή του. Οι βασικές ενότητες είναι οι εξής: 1)Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων, 2)Απαιτήσεις του πρότυπου εφαρμογής, 3)Περιγραφές Προϊόντων, 4)Διαδικασίες ποιότητας, οι οποίες συναντώνται στο σύστημα ISO 22000 αλλά όχι στο HACCP. 5)Α.Κ.Κ.Σ.Ε. (Ανάλυση Κινδύνων με Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), και 6)Έντυπα του Συστήματος και τέλος συνοδεύεται και κάποια Εξωτερικά Έγγραφα. el
heal.advisorName n/a el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 157
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές