dc.contributor.author | Κουμπενάκη, Χριστίνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T08:36:24Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T08:36:24Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18250 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε χώρο μαζικής εστίασης όπου παράγει αρτοσκευάσματα-σακχαρώδη προϊόντα-μη αλκοολούχα ποτά | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ασφάλεια τροφίμων | el |
heal.keyword | Χώροι εστίασης | el |
heal.keyword | Αρτοσκευάσματα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Η σίτιση, είτε λαμβάνει χώρα σε χώρους μαζικής εστίασης είτε διανέμεται από τους χώρους αυτούς, παρουσιάζεται ως καθημερινό φαινόμενο στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Το παραπάνω φαινόμενο κρίνει ως αναγκαία τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων τα οποία παρέχονται σε καταναλωτές και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους. Η ασφάλεια των παρεχόμενων τροφίμων ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός Συστήματος Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), όπως για παράδειγμα είναι το HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points). Η παρούσα πτυχιακή μελέτη παρουσιάζει τόσο μια θεωρητική προσέγγιση του συστήματος HACCP όσο και πρακτική μέσα από την εφαρμογή του σε μονάδα μαζικής εστίασης και συγκεκριμένα σε χώρο όπου παράγει αρτοσκευάσματα, σακχαρώδη προϊόντα και μη αλκοολούχα ποτά. Το HACCP φέρει κάποιες βασικές ενότητες όσο αναφορά το σχεδιασμό και την τεκμηρίωσή του. Οι βασικές ενότητες είναι οι εξής: 1)Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων, 2)Απαιτήσεις του πρότυπου εφαρμογής, 3)Περιγραφές Προϊόντων, 4)Διαδικασίες ποιότητας, οι οποίες συναντώνται στο σύστημα ISO 22000 αλλά όχι στο HACCP. 5)Α.Κ.Κ.Σ.Ε. (Ανάλυση Κινδύνων με Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), και 6)Έντυπα του Συστήματος και τέλος συνοδεύεται και κάποια Εξωτερικά Έγγραφα. | el |
heal.advisorName | n/a | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 157 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: